Afla totul despre pompele de caldura


 

NU TOATE POMPELE DE CĂDURA SUNT FABRICATE CU MÂNDRIE ÎN ROMÂNIA  !!!

 

 

Care sunt cele mai performante pompe de caldura?

 

    - Pompele de căldură, Apă-Apă sunt cele mai performante pentru că apa din sol are o temperatura constanta și prin urmare performanțele pompelor de căldură  vor fi maxime tot timpul anului indiferent de temperatura exterioara . 

    - Pompele de căldură Sol-Apă sunt varianta de mijloc adică pot avea performanțe apropiate de pompele de căldură apă-apă asta dacă sondele sau serpentinele din sol sunt corect dimensionate și realizate.

    - Pompele de căldură Aer-Apă sunt a treia varianta si sunt utilizate atunci cand primele doua variante nu pot fi instalate din cauza accesului dificil la paza freatica , dimensiuni reduse ale terenului , sol stancos etc .

 

Care este diferenta intre o pompa de caldura model CLASIC sau CONFORT?

 LA POMPELE DE CALDURA APA-APA SAU SOL-APA :

- Pompele model Termocasa CONFORT sunt echipate cu compresor marca Copeland și au o garanție de pana la 20 ani precum și o performanță cu 10-15% mai mare decât modelul Termocasa CLASIC.

- Pompele model Termocasa CLASIC sunt echipate cu compresor scroll  marca DAIKIN, PANASONIC, MITSUBISHI ș.a.m.d și au o garanție de pana la 10 ani precum și o perforanță cu 10-15% mai mică decât modelul Termocasa CONFORT.

LA POMPELE DE CALDURA AER-APA  :

Model Clasic  :      2 ani garantie integrala

Model Confort :   5 ani garantie integrala si pregatire pentru extindere capacitate + 1 modul 

Se poate controla Pompa de Caldura Termocasa prin internet ? 

 

- Pompele de căldură TERMOCASA pot fi echipate cu tehnologii de ultima generatie pentru monitorizarea sau comunicarea prin internet si deasemenea sunt compatibile cu toate echipamentele de Casa Inteligenta existente pe piata , astfel putandu-se realiza optimizarea consumului de electricitate in functie de programul dumneavoastra .

- Prin eficienta si fiabilitate pompele de caldura Termocasa sunt cu mult in fata concurentei astfel putand asigura confortul si rasfatul dumneavoastra indiferent de vremea de afara .

 

 

 

Care sunt termenele de Garantie ?

 

Garantia Standard:

- Pompele de căldură TERMOCASA model Clasic beneficiază de o perioada de garanție de 10 ani pentru compresor și 2 ani pentru restul componentelor

- Pompele de căldură TERMOCASA model Confort beneficiază de o perioada de garanție de 20 ani pentru compresor și 2 ani pentru restul componentelor.

Garantia Premium:

- Pompele de căldură TERMOCASA apa-apa model Confort beneficiază contra cost (10% din pretul integral al pompei de caldura) de un pachet Premium de garanție integrală 20 ani .

În intervale de până la 3 ani , la pompele de căldură Termocasa este obligatorie o revizie în cadrul căreia se efectuează inlocuirea consumabilelor sau al altor componente care prezintă uzură sau nu funcționează în parametri . La această revizie este efectuată manopera în mod gratuit (la garantia Premium) sau contracost (la garantia Standard) în funcție de tipul garanției, iar clientul va suporta doar costul consumabilelor. Aceste revizii sunt necesare și se efectueaza de către compania Termocasa sau reprezentanții acesteia la domiciliul sau sediul clientului si la solicitarea scrisa a clientului, pentru a ne asigura că dumneavoastră beneficiați de tot confortul și siguranța în cei până la 20 de ani de garantie .

Garantia Limitata:

- La pompele de caldura Termocasa model Clasic, clientul poate sa opteze pentru o garantie integrala de doar 3 ani fara obligativitatea intretinerii sau schimbarii consumabilelor pompei de caldura Termocasa.

- La pompele de caldura Termocasa model Confort, clientul poate sa opteze pentru o garantie integrala de doar 5 ani fara obligativitatea intretinerii sau schimbarii consumabilelor pompei de caldura Termocasa.

Aceste termene de garantie au fost stabilite in functie de experienta de peste 10 ani pe care compania TERMOCASA a dobandit-o si de performantele echipamentelor si componentelor utilizate.

 

De ce oferă Termocasa termene de garanție atât de mari?

 

Teste de fiabilitate:

- Pompele de căldură Termocasa sunt dotate cu componente deosebit de fiabile , care au fost supuse testelor de anduranță și de stres în ultimii 10 ani iar rezultatele testelor au dovedit fiabilitatea materialelor și tehnicilor utilizate în procesul de producție.

Brazare(sudură) cu Argint în câmp de Hidrogen:

- După cum se știe toți producătorii de pompe de căldură dezvoltă tehnologii capabile să asigure rezistență în timp a brazării(sudurilor) , astfel experții în chimie și tehnologia materialelor din cadrul companiei Termocasa au făcut mai multe teste și au dezvoltat protocoale de executare a brazării(sudurilor) care implică utilizarea unor metale prețioase precum Argintul în aliaje iar tehnica de brazare(sudură) este completată de o atmosferă controlată prin utilizarea hidrogenului în combinație cu alți compuși chimici care pot asigura ermetizarea tuturor porilor de brazare(sudură) astfel încât sa nu permita formarea oxizilor de cupru in interiorul circuitelor frigorifice si sa nu existe scurgeri . Procesul de brazare(sudare) a componentelor se realizeaza prin saracirea atmosferei de oxigen in special la interiorul conductelor , adaugand azot(nitrogen) pentru evitarea aparitiei oxizilor si deasemenea utilizam azot(nitrogen) la testarea sub presiune de peste 30bari a fiecarei componente brazate(sudate) ca sa ne asiguram de buna functionare în perioada de 20 ani cât este garanția produselor Termocasa. 

- Aceste tehnici sunt net superioare în comparație cu tehnicile utilizate de către competitorii noștri motiv pentru care putem să asigurăm o perioada de garanție de până la 20 ani.

 

Cat de dificil sunt de instalat pompele de caldura Termocasa ?

 

- Pompele de căldură TERMOCASA au fost realizate de ingineri Romani cu experienta vasta in domeniul pompelor de caldura iar prioritatea acestora a fost reducerea la minim a tuturor cerintelor privind instalarea . 

Pompele de căldură TERMOCASA pot fi instalate fara nici un fel de problema de catre orice instalator autorizat  fara a fi specializat in domeniul pompelor de caldura .

Pompele de căldură TERMOCASA nu necesita programare sau setare a parametrilor deoarece algoritmul de functionare al acestora este unul intuitiv si dotat cu autoprotectie in cazul oricaror deficiente in cadrul instalarii sau exploatarii .

- Numarul de conexiuni hidraulice sau electrice a fost redus la minim pentru a nu pune probleme in timpul instalarii .

Pompele de căldură TERMOCASA isi pastreaza conditiile de garantie daca au fost montate de orice instalator autorizat .

- Singurele cerinte sunt respectarea tensiunii electrice (230V sau 380V) precum si al debitelor in circuitele hidraulice .

 

De ce sa alegem pompele de caldura produse de compania TERMOCASA?

 

- Pompele de căldură TERMOCASA apa-apa sau sol-apa pot fi instalate de către ori ce instalator autorizat fără specializare în domeniul pompelor de căldură și își păstrează garanția integrală !!!

- Pompele de căldură TERMOCASA înglobează tehnologii inventate în România de către ingineri români.
- Pompele de căldură TERMOCASA apă-apă sunt singurele de pe piata care nu necesită schimbător intermediar (conform cercetarilor noastre).
- Pompele de căldură TERMOCASA beneficiază de termene de garanție foarte mari și service ultra rapid datorită fiabilității crescute și atenției față de client.
- Pompele de căldură TERMOCASA beneficiază de cele mai performante schimbătoare de căldură flexibile ULTRAFLEX de pe piață.
- Pompele de căldură TERMOCASA au performanțe greu de egalat chiar și de cele mai consacrate mărci străine de pompe de căldură (fapt deranjant pentru reprezentanții acestora care încearcă discreditarea produselor TERMOCASA fabricate în România).

 

Care este adancimea la care trebuiesc facute forajele pentru apa freatica?

 

- Expertii din cadrul companiei Termocasa recomanda efectuarea forajelor pentru obtinerea apei până la prima pânză freatică care poate să asigure debitul de apă necesar pompei de căldură, pânză freatică care poate fi la 2, 4, 6 sau 8 metri adâncime în cele mai multe cazuri. 

Care este temperatura recomandata al agentului termic din sistemul de incalzire?

 

- Temperatura agentului termic trebuie să fie cât mai scăzută, adică 35-45°C, dar pompele de căldură apă-apă sau sol-apă pot avea performanțe foarte bune chiar și la temperaturi mai ridicate 50-60°C.

 

De ce sunt schimbatoarele de căldură TERMOCASA - ULTRAFLEX cele mai performante de pe piață ?

- Schimbatoarele de căldură TERMOCASA - ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent al căror formă se modifică în funcție de condițiile de operare a pompei de căldură și astfel se evită distrugerea acestora la apariția suprasarcinilor (inghet , presiune etc).

- Schimbatoarele de căldură TERMOCASA - ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent , care au protecție împotriva depunerilor de calcar sau alte elemente chimice și astfel se evită colmatarea schimbătorului de căldură pentru o perioada de peste 20 ani .

- Schimbatoarele de căldură TERMOCASA - ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent , care au o perioda de garanție de până la 20 ani .

 

Care sunt cazurile in care avem nevoie de Puffer?

 

- Pufferul este un bazin de acumulare al agentului termic situat între pompa de căldură și sistemul de încălzire al imobilului. Acesta are rolul de a preveni pornirile și opririle dese ale pompei de căldură fapt ce poate duce la distrugerea compresorului.  Așadar pufferul trebuie montat în cazul sistemelor de încălzire unde există automatizare pentru fiecare încăpere separat sau in cazul in care suprafetele radiante din cladire sunt subdimensionate iar în toate celelalte cazuri nu este recomandată utilizarea pufferului pentru că poate reduce performanța si durata de viata a pompei de căldură și implicit creșterea consumului de curent.

 

Ce trebuie avut in vedere pentru buna functionare a pompelor de caldura?

 

- Pentru o functionare cat mai corecta a pompelor de caldura trebuiesc evitate pornirile dese, adica perioada de timp dintre doua porniri consecutive trebuie sa fie de minim 2 ore pentru evitarea distrugerii compresorului.

 

 

 

 

 

 


Părerea unui expert despre Pompa de căldura TermocasaPărerea clienților despre Pompa de căldura Termocasa


Părerea clienților despre Pompa de căldura Termocasa


Părerea clienților despre Pompa de căldura Termocasa

 

     

 

SCHEMA MONTAJ 2 POMPE DE CALDURA CU PUFFER SI BOILER

schite montaj pompe caldura

 

SCHEMA MONTAJ POMPA DE CALDURA CU PUFFER SI BOILER

 

SCHEMA MONTAJ POMPA DE CALDURA CU  BOILER

 

RECOMANDĂRI:

- Tensiunea de alimentare trebuie să fie (+/-2% toleranță) 230v sau 380v (230v pe fiecare faza) atât la pornirea pompei de căldură cât și în timpul funcționarii.
- Diferența de temperatura între tur (ieșire cald ) și retur (intrare cald) trebuie să fie de aproximativ 5°C.
- Diferența de temperatura între tur (ieșire rece) și retur (intrare rece) trebuie să fie de aproximativ 5°C.
- Pompele de recirculare trebuie să fie minim de 32-8, să NU fie electronice și să fie setate la turație maximă. În cazul în care pompa de recirculare 32-8 nu face față din punct de vedere hidraulic, recomandăm montarea pe retur a unei pompe mai puternice cum ar fi Pedrollo JSWm 1C sau alte modele cu caracteristici similare.
- În cazul distribuitoarelor NU recomandăm utilizarea vanelor de amestec sau egalizarea hidraulică pentru că acestea reduc debitul agentului termic.
- Vană cu 3 cai TMC se poate monta atât pe tur cât și pe retur întrucât avem temperaturi sub 60°C.
- Tururile sau retururile de la pompele de căldură NU se leagă în aceeași ieșire la puffer, pentru încălzire turul se conectează la racordul cel mai de sus iar returul se conectează la racordul cel mai de jos al pufferului.
- Pentru măsurarea exactă a temperaturii se va utiliza un termometru non contact, iar citirea se va efectua pe suprafețe metalice acoperite în prealabil cu o bandă izolatoare electrică sau vopsea ca să nu reflecte.
- Înainte de intrarea apei din foraj în pompă de căldură este necesară montarea a 2 supape de sens sau supape gravitaționale și un filtru de impurități cu cartuș lavabil (conform schitelor de mai sus).
- Suprafața serpentinei din boiler trebuie să fie de:

  • 3mp pt o pompă de 22kw,
  • 2,5mp pt o pompă de 18kw,
  • 2mp pt o pompă de 12kw.

- Înainte de pornirea pompei de căldură trebuiesc verificate circuitele că să nu aveti robineți închiși sau vană cu 3 cai să nu fie blocată într-o poziție prin care să obstrucționeze trecerea agentului termic.
- La prima pornire a pompei de căldură este recomandat să se utilizeze o alta priză din imobil pentru alimentarea pompei de recirculare și a pompei de apă din pământ iar după  setarea termostatelor (boiler, puffer, etc.), pompele să fie alimentate din priza montată pe carcasa pompei de căldură.

.

 

PRODUSELE GRUPULUI DE FIRME TERMOCASA MEDALIATE CU AUR LA GENEVA, CEL MAI PRESTIGIOS SALON DE INVENTICA DIN LUME!!!

pompa de caldura termocasa pompa de caldura termocasa pompa de caldura termocasa

Cine este TERMOCASA ?

   Termocasa nu este doar o societate comerciala , este un Grup de firme Românești care colaborează la dezvoltarea și producția de echipamente și tehnologii contribuind semnificativ la protecția mediului.   Proiectarea și producția Pompelor de Căldură și al Panourilor Solare cu Absorbție directă cât mai simple și eficiente a devenit obiectivul principal . 

 

    Filozofia noastră o reprezintă dezvoltarea  României  motiv pentru care încercăm să externalizam cea mai mare parte a producției de Pompe de Căldură și Panouri Solare , astfel fiind implicați cât mai mulți  Români  în activitatea de producție , vânzare și distribuție . 

 

    Fiecare produs comercializat de către TERMOCASA înglobează munca și efortul a mai mult de 10 societăți comerciale , II sau PFA și mai mult de 50 de Români care își dau toată silința să realizeze produse mai bune și mai competitive decât ale concurenței  .

 

    Având în vedere faptul că avem mai mult de 10 ani experiență , toate produsele Termocasa beneficiază de o asistență deosebită față de client și performanțe de neegalat iar noi considerăm că am făcut , facem și vom face tot ceea ce ne stă în putință ca nici un client să nu rămână ne satisfăcut , pentru că reclama cea mai bună sunt clienții mulțumiți .