Termocasa lanseaza in premiera pe piata romaneasca , oglinda izolata Gratuit la panourile cu Absorbtie Directa .

 

      Asa cum stim de milioane de ani soarele incalzeste neincetat planetele din sistemul solar dar o face cu multa delicatete iar atunci cand vorbim de planeta Pamant o face cum nu se poate mai bine , astfel putand fi posibila viata . Puterea radiatiei solare se masoara in w/mp si este aproximata la 1000w/mp , asta cand vorbim de cele mai insorite zile din an , iar daca ne referim la zilele noroase atunci radiatia solara poate sa scada cu pana la 20 de ori ajungand pana la aproximativ 50w/mp . Pentru captarea acestei energii solare gratuite se utilizeaza panourile fotovoltaice sau solare insa acestea o fac putin diferit , adica panourile fotovoltaice pot capta aproximativ 20% din radiatia solara iar panourile solare pot capta aproximativ 50% din radiatia solara . Asadar panourile solare se detaseaza in aceasta cursa prin randamentul superior fata de fotovoltaice insa nu toate panourile solare au acelasi randament , acestea impartindu-se in trei mari categorii , panouri plane avand cel mai scazut randament datorita captarii radiatiei solare doar dintr-un anumit unghi si izolarea insuficienta fata de factorii externi  , panourile cu heat pipe acestea avand un randament mediocru datorita transmiterii caldurii prin nu mai putin de 5 elemente (schimb de caldura) diferite ceea ce cu totii stim ca orice schimbator de caldura inseamna pierdere de randament  si panourile cu Absorbtie Directa remarcandu-se prin cea mai mare eficienta in captarea radiatiei solare datorita lipsei elementelor de transmitere a caldurii , aceasta transmitandu-se in mod direct de la radiatia solara catre glicol(antigel) .

      Aceste date au fost luate in considerare atunci cand canducerea companiei Termocasa a luat decizia de a produce si comercializa panouri solare , decizie care dealungul a peste un deceniu de experienta sa dovedit a fi una cat se poate de inteleapta . 

 

Secretul ascuns al produselor Termocasa 

 

      De câțiva ani , odată cu apariția primelor programe "Casa Verde" , pe piața românească au început să apară tot mai multe companii atât românești cât și străine care comercializează panouri solare și pompe de căldură . Așadar , încet romanul începe să-și schimbe orientarea de la sistemele clasice de încălzire pe combustibil solid (lemn , peleți) , lichid (combustibil M) sau gaz , către sisteme alternative mult mai prietenoase cu mediul și ușor de utilizat . Se pare că acest trend ecologic se extinde cu rapiditate și în industria auto iar viitorul pare să aparțină celor ce vor utiliza energia produsă de radiația solară , forța vântului și căldura geotermală . 

 

 

 

Montaj manopera - GRATUIT - Pompa de Căldură Termocasa în perioada 20-31 ian 2020

 

 

Firma Termocasa execută următoarele lucrări de montaj manopera - GRATUIT - (in judetele : Bihor, Satu Mare, Arad , Timis , Cluj, Alba , Maramures , Salaj ) în cazul achiziționării a una sau mai multe  pompe de căldură  marca TERMOCASA model Confort apă-apă sau sol-apă cu puteri cuprinse între 8 și 22kw (doar la solicitarea clientului) :

-  montaj racorduri hidraulice pentru circuitul de rece (apă freatică sau glicol / sonde îngropate) .

-  montaj racorduri hidraulice pentru circuitul de cald (agent termic încălzire locuință) .

-  montaj racorduri elecrice de alimentare a instalației .

-  montaj racorduri electrice de comandă și control al pompei de căldură .

Sunt trei întrebări importante, deseori puse de oamenii care își construiesc casele pe care le visează de zeci de ani. La aceste întrebări nu sunt date suficiente de bine răspunsurile, astfel încât un om cu pregătire umanistă mai degrabă decât tehnică, să le înțeleagă.

Pompa de caldura dateaza de la inceputul sec XX, odata cu inventarea frigiderului. La baza functionarii pompei de caldura, concureaza o serie de fenomene si legi ale fizicii: Principiul al II lea al termodinamicii: „Caldura nu poate trece niciodata de la sine de la un corp cu temperatura mai joasa la unul cu temperatura mai inalta ” (enuntul lui Clausius) precum si descoperirea fizicianului Watt: un gaz comprimat degaja caldura si invers, unul destins – absoarbe caldura.

POMPE DE CALDURA - INTRODUCERE

Resursele limitate de combustibili si orientarea la nivel mondial catre protectia mediului sunt aspecte care au atras atentia asupra posibilitatii utilizarii surselor de energie regenerabila. Astazi, aceste pompe de caldura reprezinta echipamente de incalzire sigure, eficiente si inovative, cu functionare economica din punct de vedere al consumului de energie electrica.

Panouri solare

Cum alegem un sistem de panouri solare potrivit?

Datorita unui numar mare de soclitari, pe care le-am primit pe email sau la targuri, am hotarat sa va raspuns prin acest articol la noi pe blog. Voi incerca sa raspuns cat mai pe scurt. Astept intrebarile voastre prin comentariu la acest post pe blog. 
 

In cazul in care va ganditi sa instalati un sistem de panouri solare termice, ar trebui sa va informati temeinic asupra catorva aspecte, aspecte care pot creste semnificativ randamentul investitiei dumneavoastra:

Inventatorul orădean, Adrian Farcaș, multipremiat la Timișoara

Inventatorul orădean, Adrian Farcaș, multipremiat la Timișoara

Schimbătorul de căldură brevetat de Adrian Farcaș a obținut patru premii la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara.

 

Care sunt termenele de Garanție pentru pompele de caldura apa-apa sau sol-apa ?

Garanția Standard:

- Pompele de căldură TERMOCASA model Clasic beneficiază de o perioada de garanție de 10 ani pentru compresor și 2 ani pentru restul componentelor

- Pompele de căldură TERMOCASA model Confort beneficiază de o perioada de garanție de 20 ani pentru compresor și 2 ani pentru restul componentelor.

 

NU TOATE PANOURILE SOLARE SUNT FABRICATE CU MÂNDRIE ÎN ROMÂNIA  !!!

 

 

Care sunt cele mai performante panouri solare?