In cazul in care va ganditi sa instalati un sistem de panouri solare termice, ar trebui sa va informati temeinic asupra catorva aspecte, aspecte care pot creste semnificativ randamentul investitiei dumneavoastra:

Alegerea panourilor solare termice potrivite . In functie de bugetul alocat, pozitia in care vor fi instalate, etc., puteti alege panouri solare nepresurizate sau panouri solare de inalta performanta cu Absortie Directa.

  • Alegerea unui distribuitor si montator autorizat. Un aspect important al procesului de instalare a panourilor solare este reprezentat de instalarea corecta a sistemului. Alegand sa colaborati cu un distribuitor autorizat beneficiate atat de consultanta de specialitate, cat si de o instalare corecta, in conformitate cu cerintele producatorului. De cele mai multe ori, alegerea de a instala panourile solare cu persoane neautorizate se soldeaza cu un esec, prin aceasta intelegand deteriorarea unor parti component a sistemului si o functionare necorespunzatoare a acestuia. Sunt cazuri in care producatorul conditioneaza acordarea garantiei de montajul panourilor solare cu un instalator autorizat.
  • Alegerea pozitiei potrivite. In general panourile solare termice se instaleaza pe acoperis deoarece randamentul acestora este mai mare ( datorita expunerii la lumina solar ape o perioada mai mare din zi ). Montajul se realizeaza cu ajutorul unor suporti metalici care se fixeaza pe invelitoarea casei ( tigla metalica, tigla ceramica sau de beton, tabla plana, sindrila bituminoasa, etc. ). Deoarece, indiferent de sistemul ales ( panouri solare presurizate sau panouri solare nepresurizate), este necesar sa efectuati lucrari periodice de mentenanta ( schimbarea anodului de magneziu, a supapei de protectie la presiune si temperatura, golirea pe timp de iarna a panourilor solare nepresurizate, etc. ), va recomandam instalarea unei ferestre de mansarda VELUX, fereastra care sa va permita accesul usor pe acoperis . Alegerea corecta a pozitiei panourilor solare poate creste semnificativ randamentul investitiei dumneavoastra.
  • Mentenanta panourilor solare . Pentru o functionare corecta si eficienta a panourilor solare este necesar ca periodic sa efectuati lucrari de intretinere a sistemului:
  • curatarea de praf a panourilor (astfel incat acestea sa absoarba mai bine lumina solara)
  • verificarea cantitatii si calitatii antigelului solar in functie de nivel sau presiune.
  • in cazul panourilor solare presurizate se schimba anodul de magneziu si supapa de protectie la temperatura si presiune in cazul in care este necesar.
  • in cazul in care detineti Panouri solare nepresurizate, acestea trebuiesc golite pe perioada iernii si alimentate cu apa fara impuritati sau calcar.

In cazul in care doriti informatii suplimentare, referitoare la panorile solare termice, va rugam sa ne contactati.