MŰSZAKI LEÍRÁS
telepítés és karbantartás

VÍZ-VÍZ-FÖLD HŐSZIVATTYÚ

MODELL
TERMOCASA TMC 22, 28, 48, 61 HYPER-JET

 

 

Hő pumpa TERMOCASA   Hőszivattyúk

 

Gratulálunk!

 

Ön egy TMC HYPER-JET hőszivattyú tulajdonosa. Ebben a kézikönyvben megtudhatja, hogyan kell használni ezt a hőszivattyút.

 

Őrizze meg ezt a kézikönyvet, mivel a telepítési és karbantartási utasításokat tartalmazza. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy hosszú ideig működjön. A termék optimális üzemi körülmények között történő használata és karbantartása érdekében a kézikönyvet meg kell őrizni.

FIGYELEM!!! 

A HŐSZIVATTYÚ BEKAPCSOLÁSÁNÁL ELÉRHETŐ AZ ELEKTROMOS FESZÜLTSÉGMÉRŐ KÉSZÜLÉK ÉS AZ ÉRINTKEZÉS NÉLKÜLI HŐMÉRŐ. 

 

Miért válassza a vállalat által gyártott szivattyúkat TERMOCASA?

 • Hőszivattyúk TERMOCASA magában foglalja azokat a technológiákat és anyagokat, amelyeket Romániában találtak ki és szabadalmaztattak román mérnökök;
 • Hőszivattyúk TERMOCASA Valószínűleg csak a víz-víz technikák nem igényelnek közbenső hőcserélőt;
 • Hőszivattyúk TERMOCASA előnyöket élvez a nagyon hosszú garanciális időszakok és az ultragyors kiszolgálás révén, a fokozott megbízhatóság és az ügyfél iránti figyelem miatt;
 • Hőszivattyúk TERMOCASA a piac leghatékonyabb ULTRAFLEX rugalmas hőcserélőinek előnyeit;
 • Hőszivattyúk TERMOCASA teljesítményük nehezen igazodik a hőszivattyúk legismertebb márkáihoz.

A környezetvédelem kiemelt fontosságú a csoport számára TERMOCASA.

A termékek minősége, hatékonysága és környezetvédelme mind egyformán fontos cél számunkra. A környezetvédelmi törvényeket és rendelkezéseket szigorúan betartják.

A legjobb technikákat és anyagokat használjuk a környezetvédelem érdekében, a gazdasági szempontokat is figyelembe véve.

Könnyen használható hőszivattyú

A TMC HYPER-JET hőszivattyú elsődleges hőforrásként használja a kört egy mély, vízszintes kollektorral vagy a talajvízzel a felvett energiát felhasználva az épület fűtésére. A hőszivattyú csatlakoztatható az épület fűtési rendszeréhez, valamint használati melegvíz bojlerhez.

Fontos!

A termék leszállítása és beszerelése során gondosan ellenőrizze a következő fontos pontokat:

 • A TMC HYPER-JET hőszivattyút függőleges helyzetben kell elhelyezni és szállítani;
 • Ellenőrizze a terméket, hogy nem ütközött-e hozzá szállítás közben;
 • Ha ütéseket észlel, jelentse azt a szállítónak és a szállítónak;
 • Helyezze a TMC HYPER-JET hőszivattyút beton vagy más merev anyag egyenes felületére.

A felszereléshez 1 méteres terület szükséges a termék előtt, és legalább 50 cm az oldalán és hátulján.

Szállítás

A terméket függőleges helyzetben kell szállítani és tárolni.

A szállítás közbeni ütközések elkerülése érdekében ne csomagolja ki a terméket, amíg el nem éri a helyiséget és azt a helyet, ahová fel szeretné szerelni.

A hőszivattyú üzemeltethető targoncával vagy manuálisan, különös gonddal.

Kicsomagolás

A hőszivattyút csak azután csomagolja ki, hogy közel hozta a telepítési területhez. Ellenőrizze, hogy szállítás közben elütötték-e a terméket. Jelentse a szerződött szállítónak a szállításból eredő minden elhasználódást.

Ellenőrizze azt is, hogy minden alkatrész megérkezett-e az alábbi lista alapján:

 • Hő pumpa.
 • Elektromos kábelek a hálózathoz való csatlakoztatáshoz.
 • Hidraulikus csatlakozások.
 • Elektromos kábelek külső vezérlő és vezérlő érzékelők csatlakoztatásához.

Biztonsági utasítások

Ezeket az utasításokat el kell olvasni a hőszivattyú üzemeltetése, telepítése és használata előtt.

Minden beavatkozás előtt győződjön meg arról, hogy a terméket kihúzta a konnektorból.

A termék felszerelésekor, ha szorító/mozgató eszközt használ, először ellenőrizze, hogy nincs-e rajta kopás, amely veszélyeztetheti a terméket vagy a telepítőt.

Ne posztoljon a termék alá, amíg az fel van függesztve.

Ne veszélyeztesse magát a termék házának szétszerelésével.

Ne veszélyeztesse magát azáltal, hogy a berendezést kopott vagy nem megfelelő méretű elektromos biztosítékhoz csatlakoztatja.

Az elektromos panelen vagy a fűtőkörön csak arra jogosult személyek végezhetnek munkát.

TMC HYPER-JET hőszivattyú beépítési lehetőségek

A hőszivattyú felszerelhető a ház fűtési/hűtési klímarendszerének, valamint egy vagy több kazánnak a használati melegvíz készítésére.

A hőszivattyú egy elsődleges hőelnyelő forráshoz csatlakoztatható, például a mély függőleges kollektorkörhöz, vízszintes hőcserélőkhöz vagy a talajvízhez, felhasználva a felvett energiát az épület klimatizálására és használati melegvíz előállítására.

A hőszivattyú helye

A hőszivattyút működéshez a talajszint felett kell elhelyezni. Ne feledje, hogy a kompresszor működés közben a mosógép által keltett zajhoz hasonló vagy alacsonyabb zajt kelthet.

Kezelőpanel

A burkolat mögött, a hőszivattyú szervizterületén található.

A TMC HYPER-JET hőszivattyúnak nincsenek felhasználói beállításai, de automatikusan beállítják a felhasználó igényeinek megfelelően.

A vezérlő és vezérlő elemekhez csak arra jogosult személy férhet hozzá.

A hőszivattyú bekapcsolása a ház elején található gombról történik.

A termék használata és karbantartása

Miután a felhatalmazott telepítő befejezte a szivattyú beszerelését, együtt ellenőrizze a telepítést. Engedje meg, hogy a telepítő megmutassa, hogyan kell elindítani a szivattyút, hogy megértse a működési elvet.

A szivattyú leállítása

A hőszivattyú kikapcsolása a telepítő által a hőszivattyú külsejére szerelt termosztáttal történik, vagy leválasztva az áramellátásról.

Összetevők listája

- Kompresszor, - Hűtőfolyadék szűrő, - Expanziós szelep, - Alacsony nyomás elleni védelem, - Magasnyomás elleni védelem, - Forró gáz érzékelő, - Hideggáz érzékelő, - Elektromos kondenzátor (230v), - Elektromos kontaktorok, - Ház, - Gomb , - Hő hőcserélők, - Automatizálási rendszer, - Védelmi rendszer.

Hibaelhárítás / Megfelelő mérések

 • A TMC HYPER-JET hőszivattyút úgy tervezték, hogy automatikusan lehetővé tegye a különböző működési paraméterek számára, hogy élvezzék a kívánt kényelmet és hosszú élettartamot. Az alábbiakban tippeket talál, amelyek segítenek elkerülni a termék hibáit.
 • Hiba esetén fel kell vennie a kapcsolatot a terméket telepítő hivatalos telepítővel, aki pedig arra a következtetésre jut, hogy a termék működésének műszaki hibájáról van szó, akkor felveszi velünk a kapcsolatot vagy javítja a hibát. Mindig készítse elő a termék gyári kódját.
 • Hiba esetén az indító gomb lámpája kialszik, ebben az esetben kérjük, forduljon a terméket telepítő hivatalos szerelőhöz/villanyszerelőhöz, aki ellenőrzi a tápfeszültség megfelelőségét, a vízellátást a fúrólyukból (ellenőrzi a szivattyút a szívásnak vagy a szűrőknek tisztának kell lenniük) vagy a hőcserélő körnek a gyártó által meghatározott térfogatáramúnak kell lennie (a szivattyúnak működőképesnek és megfelelő méretezésűnek kell lennie), a hőkör recirkulációs szivattyúja hibás vagy alulméretezett,
 • Ha a szivattyú kikapcsolt állapotban van, és a zöld jelzőfény világít, az azt jelenti, hogy az épületben vagy a használati melegvíz bojlerben lévő hőmérséklet szabályozására és szabályozására felszerelt külső érzékelők egyike adott leállítási parancsot.

szellőztetés

Ha háttérzajt hall a szivattyúból, ellenőrizze, hogy teljesen légtelenítette. Adjon hozzá vizet, ha szükséges, hogy elérje a megfelelő nyomást, azaz 1.5 és 3 bar között. Ha továbbra is hallatszik, hívjon vízvezeték-szerelőt, hogy ellenőrizze a teljes áramkört.

Leállítás elektromos túlterhelés esetén

A hőszivattyú kompresszor-elzáró rendszerrel van felszerelve, amely elektromos túlterhelés esetén működésbe lép, hogy táplálja.

Egy ilyen hiba oka lehet:

 • A kompresszor túlterhelt - Forduljon szakemberhez.
 • Hibás kompresszor - Forduljon szakemberhez.
 • Kikapcsolt elektromos túlterhelés miatt - Forduljon szakemberhez.

A termék telepítése

Ez a fejezet azoknak szól, akik jogosultak a termék beszerelésére (jogosult telepítő/villanyszerelő), hogy a TMC HYPER-JET hőszivattyú megfelelően, a tulajdonos által megkövetelt paraméterekkel működjön. A felhasználó azonban ebben a kézikönyvben minden szükséges információt tartalmaz ahhoz, hogy megértse és helyesen tudja használni a megvásárolt terméket.

Hidraulikus és elektromos csatlakozások:

(A hőcsatlakozások 32 mm-es PPR csővel készülnek)

1) Vezérlő kábel, 2) Tápkábel, 3) Szivattyú tápcsatlakozó, 4) Forró kimenet, 5) Hideg kijárat, 6) Hideg belépés, 7) Meleg bejárat, 8) Start gomb.

Hő pumpa

Hidraulikus csatlakozás

A termék beszerelését körültekintően, a beépítési szabványok és az építési terv figyelembevételével kell elvégezni. A terméket a talajvíz kör kivételével zárt rendszerben tágulási tartályhoz kell csatlakoztatni. Felszerelés előtt ne felejtse el megtisztítani a radiátorokat a rozsdától és egyéb törmeléktől.

Végezze el az összes telepítési/beállítási lépést a „Termék üzembe helyezése” című fejezetben leírtak szerint.

A primer vagy szekunder kör előremenő és visszatérő csöveinek ajánlott átmérője 32 mm legyen.

A hőszivattyú körülbelül 50 °C-os visszatérő hőmérséklettel tud működni, és rövid ideig (55-1 óra kazánvíz melegítésénél) 3 °C-os maximum hőmérsékletet és a körbe (előremenő) visszatér. A hőszivattyú folyamatos (normál) hőmérséklete nem haladhatja meg a 40 Celsius-fokot visszatérőnként és a 45 Celsius-fokot előremenő hőnként.

A TMC HYPER-JET hőszivattyú nem hibásodik meg magasabb visszatérő hőmérsékleten, de a kompresszor többször leáll, és befolyásolhatja a kompresszor élettartamát.

Keringető szivattyú

A fűtőközeghez vagy a sóoldat körhöz vagy a talajvízben lévő vízhez a keringtető szivattyút (ajánlott minimum 32-8) úgy kell méretezni, hogy biztosítsa a hőközeg hőmérséklet-különbségét az előremenő és visszatérő között 3 és 7°C között. XNUMX Celsius fok a hőszivattyú optimális működése érdekében.

Győződjön meg arról, hogy kellően nagy keringtető szivattyú van felszerelve, hogy a hőszivattyú elegendő hőt biztosítson. Wilo, Grundfos vagy Pedrollo szivattyút ajánlunk, amelyek a legtöbb fűtési rendszerhez alkalmasak.

Hő pumpa megállsakkor, amikor a hő áramlása elégtelen !!!

 

A hőszivattyú helye

A hőszivattyút működéshez a talajszint felett kell elhelyezni. Emlékezz arra , a kompresszor zajt generálhat működés közben hasonló vagy alacsonyabb, mint a mosógép által keltett zaj .

 Az elsődleges áramkör

A hőszivattyú maximális teljesítményű használatához megfelelő hűtőborda-áramlást kell használni. folyam ügynökközösség termikus (mély, vízszintes kollektoros forrás vagy talajvíz) nem lehet alacsonyabbmint mil táblázatban bemutatott műszaki adatokkal

                Sósvíz kapcsolás (tekercsek vagy szondák)

            Az áramkör függőleges szondákkal vagy vízszintes kollektorral történő beépítését és csatlakoztatását felhatalmazott szerelőnek kell elvégeznie, betartva a szerelésre vonatkozó összes szabályt. Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön szennyeződés a csőrendszerre, amelynek tökéletesen tisztának kell lennie, amikor az áramkört a fűtési rendszerhez csatlakoztatja. Védje a csöveket burkolatok felszerelésével a szennyeződések behatolásától a szerelés teljes ideje alatt.

A hőszivattyú szervizelésének lehetővé tétele érdekében az elzárószelepeket mind az előremenő, mind a visszatérő oldalra, a szivattyú és a sóoldat kör csatlakozására fel kell szerelni. Szereljen be bifurkációs szelepeket / szelepeket, hogy a kollektorkört önállóan meg tudja tölteni és légteleníteni a hőszivattyúról.

A kollektorok lehetnek függőleges szondák vagy vízszintes tekercsek.

in cazul függőleges szondák , teljes mélységük legalább a ház felületének 1,2-szerese lesz, azaz 100 cm10-es, 3 cm-es polisztirollal szigetelt ház és 120 palackos ablakok esetén a szondáknak legalább 32 ml-esnek kell lenniük, ez a teljes mélység attól az épület szigetelésének mértéke. Javasoljuk, hogy a szondákat 10 mm-es PNXNUMX polietilén csővel készítsék és glikollal töltsék meg.

in cazul vízszintes tekercsek , teljes hosszuk legalább 3-szorosa lesz a ház felületének, azaz egy 100 négyzetméteres, 10 cm-es polisztirollal szigetelt házban és 3 üveges ablakokban a tekercseknek minimum 300 ml-nek kell lenniük, ez a hosszúság a szigetelés mértékétől függően még hosszabb is lehet az épület. A földterület, amelyre a szerpentinek kerülnek, azt javasoljuk, hogy legalább a ház felülete duplája legyen, azaz 100nm-es háznál legalább 200nm földterületre van szükségünk a szerpentinek telepítéséhez. Javasoljuk, hogy a tekercseket 32 ​​mm-es PN6 polietilén csővel készítsék, és legalább 2 bar nyomáson glikollal töltsék meg, mielőtt földdel borítanák őket, hogy elkerüljék a föld súlya miatti megfojtást. Javasoljuk, hogy a tekercsek hossza 50-100 ml legyen, a lehető legegyenlőbbek legyenek, és a műszaki helyiségben vagy a föld alatti kandallóban legyenek elosztóhoz csatlakoztatva, és az árok szélére kerüljenek (az árok szélessége 50-60 cm legyen). és az ajánlott mélység 150 és 200 cm között van. Ha a föld lejtőn van, akkor az elosztót a föld tetején kell elhelyezni a tekercsek megfelelő szellőzésének biztosítása érdekében. A tekercseket egy szintre kell helyezni, hogy biztosítsák maximális hatékonyság.

szellőztetés

Nem lehet levegő az áramkörön. Még a legkisebb légbuborékok is befolyásolhatják a termék megfelelő működését. Olvas "az áramkör kitöltése"Alulról.

Kondenzáció elleni szigetelés

 

A teljes primer kört el kell szigetelni a páralecsapódástól,másképp, jég képződik a körön ill cseppek a páralecsapódás.

A sóoldat körének feltöltése és szellőztetése

 

Keverjük össze a vizet desztillált fagyállóval nyitott tartályban hogy akár -20 fokot is kibírjon fagyás nélkül.

A csövek átmérője legyen 32 stb.

 

Csatlakoztasson egy erős külső töltőszivattyút a feltöltéshez és levegőztetéshez. Ezután nyissa ki a szelepeket, hogy a folyadék átfolyhasson a nyitott edényen.

Hagyja a fűtőközeget keringeni a rendszerben egy ideig, amíg a levegőt el nem távolítják. Előfordulhat azonban, hogy még mindig van levegő a berendezésben, még akkor is, ha a szellőztetéskor egyáltalán nem jön ki.

Szellőztesse ki a szinttartályt a dugó eltávolításával a tartály tetejéről.

 

            Most már elzárhatja a szelepeket, és hagyhatja, hogy a recirkulációs szivattyú tovább működjön, majd leállíthatja a töltőszivattyút.

            A külső töltőszivattyú növeli a nyomást a rendszerben a töltőszelepek kinyitásakor.

            Az elosztócsőre szellőzőt kell szerelni, mivel azok megjelenhetnekalégbuborékok.

            Mindig ellenőrizze a szűrőt, amikor az áramkört hőkezelővel tölti fel és szellőzteti.

A sóoldat kör ellenőrzése a telepítés után

 

Néhány nap múlva ellenőrizze nyomás folyékonyközösség -tól létesítmény . Szükség esetén töltse ki.

Szintű edény

A vízszintes tartályt a sóoldat-rendszer körútjára a legmagasabb ponton kell felszerelni. Vegye figyelembe, hogy az edény kicsapódhat. Szerelje be a biztonsági szelepet / szelepet, és helyezzen be egy dugót a tartály tetejére.

 

A sóoldat folyadék

A sóoldat zárt rendszerben kering. A folyadék vízből és fagyálló oldatból áll , ajánlottetanol alapú. Az alkohol százalékos arányának a keverékben valamivel 30% alatt kell lennie, ami 2b osztályú tűzveszélyt és körülbelül -20° C

 

            Légbuborékok

            Annak érdekében, hogy ne legyenek légbuborékok a rendszerben, ügyeljen arra, hogy a szükséges mennyiségű folyadék a gyűjtőcsövön keresztül a szivattyúhoz jusson. Ha ez nem történik meg, szükség lehet a berendezés legmagasabb pontjain lévő szellőztetésre. A töltőszivattyú általában kis különbségeket visel a folyadék mennyiségében.

A hőmérséklet-különbségek ellenőrzése a sóoldat körben

 

A hőszivattyú működtetésekor gyakran ellenőrizze, hogy az előremenő és visszatérő hőmérséklet közötti hőmérsékletkülönbség nem túl nagy. Ha 5 foknál nagyobb eltérést találunk, annak oka lehet a körben lévő levegő, az eltömődött szűrő vagy az alulméretezett recirkulációs szivattyú. Ha ez az oka, akkor a hőszivattyú automatikusan leáll.

Elektromos szerelés

El kell végezni a villanyszerelést és a hőszivattyúk beszerelését

meghatalmazott villanyszerelő. Az összes kábelcsatlakozást a helyszíni szabályok és előírások szerint kell megtenni.

Áramforrás

 

     TMC HYPER hőszivattyú-A JET-et 230 V-ra vagy 380 V-ra kell csatlakoztatni , szünetmentes tápegység ,földeléssel és feszültségstabilizátorral védett, ha a tápfeszültség ingadozása nagyobb, mint +/- 3%. 

Biztonsági kapcsoló

 

Az elektromos berendezésnek tartalmaznia kell egy biztonsági kapcsolót az elektromos energia teljes megszakításához.

FONTOS

A hőszivattyú maximális hatékonysággal és alacsony fogyasztással rendelkezik, ha:

- a hőhőmérséklet hőmérséklete (radiátor / padló/ Rajongó ) a lehető legalacsonyabb, és a víz / talaj hőmérséklete a lehető legmagasabb,

- az áramlás és a visszatérő hőmérséklet közötti különbségnek 3 és 7 Celsius fok között kell lennie

             - az épület összes érintkező felületének a lehető leghatékonyabb szigetelésének kell lennie (egyenértékű legalább 5 cm-es polisztirollal)

             - a sugárzó felületek (radiátor, padló, ventilátor tekercs egységek stb.) a lehető legnagyobbak legyenek így úgy, hogy a hőhőmérséklet hőmérséklete (35-45 Celsius fok / áramlás) sa elegendő legyen az épület fűtésére.

             - A hőszivattyú szervizelési és ellenőrzési ideje a garanciális időszakok megtartása érdekében, vagyis a hűtőközeg, az olaj és a szűrő ellenőrzése és szükség esetén cseréje nem haladhatja meg a 3 naptári évet, függetlenül a garancia típusától.

Kapcsolási rajz hőszivattyú + kazán + épületfűtés:

1) kazán termosztát, 2) 3 utas mágnesszelep TERMOCASA 3) környezeti termosztát, 4) hőszivattyú, 5) hőszivattyú-ellátás, 6) talajvízszivattyú vagy sóoldali áramkör, 7) recirkulációs szivattyú, 8) kazán / szelep termosztátellátás 3 módon

             

 

A hőszivattyú elektromos vázlata, elektromechanikus vezérlés önmegtartóztatással:

1) 230 V-os tápegység, 2) nagynyomású termosztát, 3) alacsony nyomású termosztát, 4) alacsony nyomású kapcsoló, 5) nagynyomású kapcsoló, 6) visszatérő indítógomb, 7) önálló kontaktor, 8) környezeti termosztát, 9) ügynöki termosztát tur, 10) kompresszor kontaktor, 11) szivattyú kontaktor, 12) vezérlő izzó.

 

ÖSSZESZERELÉSI Séma 2 HŐSZIVATTYÚ PUFFERES ÉS kazánnal

1) vízfúrás vagy sóoldat áramkör, 2) vízszűrő, 3) irányszelepek (2 db víz-víz beépítéshez), 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) 3 utas mágnesszelep Termocasa , 7) recirkulációs szivattyú, 8) használati melegvíz-kazán, 9) melegvíz-kazán kimenet, 10) hidegvíz-kazán bemenet, 11) tároló tartály (puffer), 12) épület fűtőkörök, 

 

HŐSZIVATTYÚ-SZERELÉSI RENDSZER PUFFERES ÉS kazánnal

1) vízfúró vagy sóoldat kör, 2) vízszűrő, 3) irányszelepek (2 db víz-víz telepítéshez), 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) recirkulációs szivattyú, 7) 3 utas mágnesszelep Termocasa , 8) melegvíz-elvezető kazán, 9) használati melegvíz-kazán, 10) hidegvíz-kazán bemenet, 11) tárolótartály (puffer), 12) épület fűtőkörök 

 

A kazán hőszivattyújának összeszerelési rendszere

1) vízfúró vagy sóoldat áramkör, 2) vízszűrő, 3) irányított szelepek (2PCS), 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) recirkulációs szivattyú, 7) 3 utas mágnesszelep Termocasa , 8) melegvíz-kazán kimenet, 9) használati melegvíz-kazán, 10) hidegvíz-kazán bemenet, 11) épület fűtőkörök 

 HŐSZIVATTYÚ-SZERELÉSI RENDSZER PUFFER-, kazán- és napelemekkel 

1) központi fűtés, 2) HMV kazán (melegvíz), 3) recirkulációs szivattyú, 4) 3 utas mágnesszelep, 5) recirkulációs szivattyú, 6) gravitációs csappantyú, 7) napelem, 8) recirkulációs szivattyú, 9) épület fűtőkörök, 10) tároló tartály (puffer)

A zöld körből érkező háromutas mágnesszelepet (3) és a visszavezető szivattyút (4) a napelem automatizálása biztosítja.

HŐSZIVATTYÚ-SZERELÉSI RENDSZER PUFFER, kazán és napelemekkel (közbenső hőcserélővel)

1) vízfúró vagy sóoldat kör, 2) vízszűrő, 3) irányszelepek (2 db víz-víz telepítéshez), 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) recirkulációs szivattyú, 7) 3 utas mágnesszelep Termocasa (2 DB), 8) melegvíz kimeneti kazán, 9) használati melegvíz bojler, 10) hidegvíz-bevezető kazán, 11) tároló tartály (puffer), 12) épület fűtési körei, 13) csappantyús irány, 14) recirkulációs szivattyú, 15 ) közvetlen abszorpciós napelem, 16) közbenső hőcserélő, 17) recirkulációs szivattyú, 18) recirkulációs szivattyú. (FIGYELEM !!! a kazán tekercs felületét a kazán/hőszivattyú teljesítményének megfelelően kell méretezni... lásd az JAVASLATOK fejezetet)

A zöld körből érkező háromutas szelepet (3) és a visszavezető szivattyút (7) a napelem automatizálása biztosítja.

 

PASSZÍV HŰTÉSHEZ KAZÁN ÉS HŐCSERÉLŐS HŐSZIVATTYÚ ÖSSZESZERELÉSI VÉVE

1) vízfúró vagy sóoldat kör, 2) vízszűrő, 3) irányszelepek (2 db víz-víz telepítéshez), 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) recirkulációs szivattyú, 7) 3 utas mágnesszelep Termocasa  , 8) melegvíz kivezető bojler, 9) használati melegvíz bojler, 10) csap télen nyitva, nyáron nyitva, 11) csap télen zárva, nyáron nyitva, 12) csap télen zárva, nyáron nyitva, 13) csap télen nyitva, nyáron zárva, 14) hidegvizes kazán bemenet, 15) fűtés bemenet/kimenet, 16) passzív hűtő hőcserélő TERMOCASA

   

 

AJÁNLÁSOK:

-A recirkulációs szivattyúnak legalább 32-8-nak kell lennie (32. csatlakozás, 0.8 bar nyomás), Pedrollo JSW1C vagy erősebb  (sa fix adóssága van ) és maximális sebességre kell állítani.

-A fúrásból származó víz kinyeréséhez, ahol a hidrodinamikai szint (az a szint, ahonnan a víz nem csökken a fúrásban a vízszivattyú legalább 2 órás működése után) 5 ml-nél kisebb vagy egyenlő, ajánlott egy felszíni vízpumpa az alábbiak szerint:

= 8-12 kW-os hőszivattyúhoz (Pedrollo JSW1B vagy más hasonló modellek),

= 18 kw-os hőszivattyúhoz (Pedrollo JSW1A vagy más hasonló modellek),

= 22 kW-os hőszivattyúhoz (Pedrollo JSWM2A vagy más hasonló modellek)

-Víz kinyerése a fúrásból, ahol a hidrodinamikai szint (az a szint, ahonnan a víz nem csökken a vízpumpa legalább 2 órás működése után) 5 ml-nél magasabb és 25 ml-nél alacsonyabb, ajánlott Pedrollo merülő vízszivattyút használni 4block 2/9 vagy más hasonló modellek, és ha a hidrodinamikai szint meghaladja a 25 ml-t, hívja a szakembereket Termocasa személyre szabott ajánlásokért.

-3 lovas szelep TMC a túrára és a visszaútra egyaránt felszerelhető, mert 60 fok alatti hőmérsékletünk van .

     

-Tkíván vagy visszatér szivattyúk hő (ha 2 vagy több van) nu több hőszivattyú is csatlakozik ugyanahhoz a puffercsatlakozáshoz , a túra a felső csatlakozáshoz és a puffer aljára való visszatéréshez kapcsolódik.

-A tápfeszültségnek meg kell lennie  230v vagy 380v (230v minden fázisban) a hőszivattyú indításakor és üzem közben is +/- 5% tűréssel.

-A hőszivattyú beindítása előtt ellenőrizni kell az áramkörök szivárgásátti zárt szelepek vagy háromutas szelepek nem zárhatók helyzetbe blokkolja a hőhatású anyag áthaladását.

-A hőszivattyú első indításakor ajánlott egy normál aljzatot használni a recirkulációs szivattyú és a talajvíz-szivattyú ellátására, a termosztátok (kazán és puffer) beállítása után pedig a hőszivattyú házára szerelt aljzatból kell ellátni .

-Hőmérséklet-különbség az áramlás között (forró kivezetés ) és visszatér (meleg bejárat ) körülbelül 5 fok legyen.

-Hőmérséklet-különbség az áramlás között (hideg kijárat) és visszatér (hideg bejutás ) körülbelül 5 fok legyen.

-A pontos hőmérsékletméréshez a érintés nélküli hőmérő és a leolvasást olyan fémfelületeken kell elvégezni, amelyeket előzőleg elektromos szigetelőszalag vagy nem fényvisszaverő festék borított.

-A fúrólyagból a hőszivattyúba történő vízbevezetés előtt 2 irányszelepet kell felszerelni (merülő szivattyúk esetén egy irányított szelepet szerelnek fel közvetlenül a vízszivattyú kimeneténél), és szennyeződésszűrő (mosható patronnal), vagy ha a mosható patronszűrőt hetente vagy gyakrabban kell tisztítani, akkor a medence homokszűrőjét kell használni.

-A hőszivattyús hőcserélőket a használat kezdetétől kezdve folyamatosan vízbe / folyadékba kell meríteni, különben fennáll a károsodás és akár a repedés veszélye.

-Ellenőrzés céljából (a legegyszerűbb módszer) dEBITuivíz a fúrástól , egy 10 literes vödör kerül a hőszivattyú kijáratánál és a vödör töltési ideje megközelítőleg lehet :

-12 másodperc (+/- 2 másodperc)egy 22 kW-os szivattyúhoz

-15 másodpercig (+/- 2 másodperc)egy 18 kW-os szivattyúhoz

-18 másodpercig (+/- 2 másodperc)egy 12 kW-os szivattyúhoz

-A talajvíz ellenőrzésére ha permeabilitása és elegendő vize van, akkor a következő módszert kell alkalmazni:

Phagy egy 10 literes vödör a kijáratnál víz -tól hidrofor vagy merülő szivattyú és egy csapból állítsa be az áramlást úgy a vödör betöltésének ideje lehet körülbelül :

-12 másodperc (+/- 2 másodperc)egy 22 kW-os szivattyúhoz

-15 másodpercig (+/- 2 másodperc)egy 18 kW-os szivattyúhoz

-18 másodpercig (+/- 2 másodperc)egy 12 kW-os szivattyúhoz

Hagyja a vizet a fent említett áramlásokon 48 órán át áramolni, és ha a fúró / kút nem szárad meg, akkor azt eredményezi, hogy a hőszivattyúhoz elég jó talajvíz van. Ez a módszer eddig minden vásárló számára bevált.

-A kazán tekercsének felülete minimumnak kell lennie:

- 3 négyzetméter egy 22 kW-os szivattyúnál,

- 2,5 négyzetméter egy 18 kW-os szivattyúnál, 

- 2 négyzetméter egy 12 kW-os szivattyúhoz

-A hidraulikus csatlakozások 32 mm-es PPR csőből készülnek, és a két áramkörre legfeljebb 3 bar biztonsági szelepet kell felszerelni.

-A hőcserélők nyomásesése, amelyet figyelembe kell venni a fúró vagy visszavezető szivattyúk méretezése során, 1 és 1,5 bar között van.

- Ha nem használ akkumulátort, ellenőrizze a dhőmérséklet-különbség az áramlás között (forró kivezetés ) és visszatér (meleg bejárat )  és ha nagyobb, mint  5 fok az otthoni fűtési rendszer alulmérete miatt szükség esetén erősebb recirkulációs szivattyút vagy hidrofor szivattyút használnak a visszatérőnél.

- Radiátorok / radiátorok / ventilátortekercsek használata esetén minden 1-3 m5-es fűtött épületnek 20 kW névleges teljesítménynek kell lennie, azaz 4 m6-es helyiséghez XNUMX-XNUMX kW (névleges teljesítmény) szükséges.

 

Hőszivattyú méretei:

                         

 

 

 

(A) Hőszivattyús modell, (B)Terhelés MC/H , (C) Névleges bemeneti teljesítmény Kw / h , (D)Maximális bemeneti teljesítmény Kw / h , (E)Fűtőteljesítmény kw / h ,(F) Maximális / minimális hőmérséklet ° C , (G)Kompresszor teljesítmény-együttható max COP , (H)Zajszint (decibel) , (I) Kompresszor görgetése , (J)V / Hz tápegység  , (K)Hűtőközeg (opcionális adalék) , (L) Ultraflex hőcserélő (opcionális galvanikus) , (M) Nyomásvédelem , (N)Internet vagy rádió vezérlés , (VAGY)Szállítási súly Kg , (P)Méretek / nyomtáv cm (hátsó csatlakozások nélkül)

Üzembe helyezés

 

1) Ellenőrizze a tápfeszültséget:

- egyfázisú hőszivattyúk esetén a tápfeszültségnek 220 és 240 volt között kell lennie, és a hőszivattyú indításakor nem lehet 3 voltnál nagyobb ingadozás.

- háromfázisú hőszivattyúk esetén a tápfeszültség mindhárom fázison 220 és 240 volt között kell, hogy legyen, és a hőszivattyú indításakor nem lehet 3 voltnál nagyobb ingadozás, valamint a fázisok sorrendjének megfelelőnek kell lennie. helyes, különben a szivattyú fűtését nem lehet bekapcsolni.

2) A búvárszivattyúval vízzel ellátott hőszivattyúknál a fúró és a hőszivattyú közötti útvonalon két szelepet vagy irányszelepet kell felszerelni és ezeket 3 évente ellenőrizni és cserélni.

3) A hőszivattyú és a puffer vagy az épület közötti fűtőkörön nem lehetnek csappantyúk, áramlási szelepek, alulméretezett szelepek vagy szűrők, amelyek akadályoznák a recirkulációs szivattyú áramlását.

4) Csatlakoztassa a hőszivattyút a tárolótartályhoz a felső és az alsó végén a szerelési kézikönyv rajzai szerint.

5) Az előremenő (meleg kimenet) és a visszatérő (meleg bemenet) közötti hőmérsékletkülönbségnek körülbelül 5 foknak kell lennie, az előremenő (hideg kimenet) és a visszatérő (hideg bemenet) közötti hőmérsékletkülönbségnek körülbelül 5 foknak kell lennie.

6) A kazán vagy a tárolóedény termosztátján beállított hőmérséklet nem haladhatja meg az 50 Celsius fokot.

 

Ezen utasítások be nem tartása megnövekedett energiafogyasztáshoz és a hőszivattyú hibás működéséhez vezethet.

 

Megfelelőségi nyilatkozat

Mellette:
Hőszivattyús modellek TMC HYPER-JET 22,28,48,61

TERMOCASA  székhelye Lrendben: Nagyvárad , str Zorelelor 5. szám , Farcas Adrian törvényes képviselő útján, saját felelősségünkre nyilatkozunk, ismerve a Btk. 292. cikkének a hamis állításokkal és a művészet rendelkezéseivel kapcsolatos rendelkezéseit. 5. sz. GD. Az életet, az egészséget, a munkahelyi biztonságot és a környezetvédelmet veszélyeztetni képes termékek és szolgáltatások rendszeréről szóló 1022/2002. Sz. a megfelelőségi nyilatkozat hatálya alá tartozik, nem veszélyezteti az életet, az egészséget és a munkahelyi biztonságot, nem befolyásolja hátrányosan a környezetet és összhangban van a a következő rendelkezéseket:

Hűtőrendszerek és hőszivattyúk. Légkondicionálók, folyadékhűtő egységek és elektromos motorral hajtott kompresszorokkal ellátott hőszivattyúk a helyiségek fűtésére és hűtésére. SR EN 14511-3: 2007, 4. bekezdés; PSL 01

 

 

Emlékezni :

 

Töltse ki az alábbi üres helyeket. Vészhelyzetben hasznosak lehetnek.

 

termék

 

Termékkód

Telepítette:

 

Nem. telefon

A telepítés dátuma

   

 

 

 

 

 

Engedélyezett telepítők listája:

 

 

- Mészáros Tibor (Tibi) - tel: 0742412253
(országos lefedettség - Románia)

 

- Varga Daniel - tel: 0771346985
(országos lefedettség - Románia)

 

- Habasescu Lucian - tel: 0742093544
(megyei lefedettség: Bihar, Szatmárnémeti, Arad, Temes, Alba, Szilágy, Hunyad, Máramaros, Besztercebánya)

 

- Merca Constantin - tel: 0745200004
(megyei lefedettség: Bihar, Szatmárnémeti, Arad, Temes, Alba, Szilágy, Hunyad, Máramaros, Besztercebánya)

 

- Butuc Iosif - tel: 0741146358
(megyék lefedettsége: Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Călăraşi, Bukarest, Ilfov)

 

- Andrei Borz - tel: 0740345209
(megyék lefedettsége: Szatmárnémeti, Máramaros, Bihar, Szilágy)

 

- Caragea Ionut - tel: 0769693898
(megyék lefedettsége: Temes, Arad, Hunyad, Cras Severin, Mehedinti, Dorj, Fehér, Bihar)

 

- Cozachevici Mihai - tel: 0758420585 vagy 0746517702

 (megyei lefedettség: Suceava, Botosani)

 

 - Serban George - tel: 0747380124
(megyei lefedettség: Bihar, Szatmárnémeti, Arad, Temes, Alba, Szilágy, Hunyad, Máramaros, Besztercebánya)

 

 - Bârlea Marcel - tel: 0784080000
(országos lefedettség - Románia)

 

 

 

 

Üzembe helyezés

Karikázd be a létezési változatot a helyen, vagy írd be az értékeket

A paraméterek ellenőrzéséhez használjon feszültségmérő készüléket és érintésmentes hőmérőt (lézer - infravörös)

{Érintésmentes hőmérővel (lézer - infravörös) a hőmérséklet értékeket csak festékkel vagy szigetelőszalaggal bevont fémfelületeken mérjük}

Hőszivattyú típus/modell:

........................................

Sorozat: ..............................

Vásárlás időpontja .......................

 

Telepítés dátuma ..............................

Név + a tulajdonos keresztneve

..........................................

..........................................

 Név + vezetéknév + telepítő telefonszáma

..........................................

..........................................

A hőszivattyú felszerelésének helye: .............................................. .

...........................................

...........................................

         
Az ellenőrzés típusa

1. paraméter

2. paraméter

3. paraméter

4. paraméter

 1) A foglalat feszültségét lehetőleg 17-21 között kell ellenőrizni

Aljzati feszültség indítás előtt: .................. V  Aljzati feszültség indításkor: .............. V   Aljzati feszültség működés közben: ............. V  
 2) Előremenő/visszatérő hőmérséklet  Meleg előremenő hőmérséklet (meleg kimenet) 15 perces működés után: ........ ° C)  Meleg visszatérő hőmérséklet (meleg bemenet) 15 perces működés után: ........ ° C)  Hideg előremenő hőmérséklet (hideg kimenet) 15 perces működés után: ........ ° C)  Hideg visszatérő hőmérséklet (hideg bemenet) 15 perces működés után: ........ ° C)

 3) Milyen márkájú/típusú a recirkulációs szivattyú?

..........................................

       

 4) A búvárszivattyúkhoz 2 db érzékelő szelep tartozik

IGEN NEM

       

 5) Van szelep/csappantyú vagy szűrő a fűtési körre szerelve? 

IGEN NEM

 

   
 6) Vannak-e kiegyenlítő hengerek a berendezésben? IGEN NEM        
 7) Milyen felületű a kazán tekercs (szükség esetén mindkettőt összegezve) .......... nm        

 8) Van-e legalább 20 cm szabad hely a szivattyú körül és felette?   

IGEN NEM

       
         

 

  Kérjük, küldje el a Whatsup-on a ............. telefonszámra videófelvételt a hőszivattyúval, valamint a műszaki kamerával (beltéri egység + csatlakozások). A filmezést a linken szereplőhöz hasonlóan kell elkészíteni: ...........