A nagyváradi feltaláló, Adrian Farcaș, többszörösen díjazott Temesváron

A nagyváradi feltaláló, Adrian Farcaș, többszörösen díjazott Temesváron

Az Adrian Farcaș által szabadalmaztatott hőcserélő négy díjat nyert a temesvári Nemzetközi Találmányok és Innovációk Szalonjában.

A szalon fődíja, az aranyérem, a kiválósági díj (a Bukaresti Műszaki Egyetemtől) és a különdíj (a temesvári Mihai Király Egyetemtől). Ezeket a díjakat kapta a nagyváradi feltaláló, Ciprian Adrian Farcaș a "Traian Vuia" nemzetközi találmányi és innovációs kiállítás harmadik kiadásán. Az eseményre a temesvári Ifjúsági Házban került sor 07. június 09.06.2017. és XNUMX. között.

Hőcserélő

„Ebben a műsorban bemutattam szabadalmamat, amely a hőszivattyúk területén használt hőcserélőre vonatkozik, és amely jelentős előrelépést jelent ezekben a fűtési rendszerekben. Főbb jellemzői: tágulási képesség fagy esetén (ez kiküszöböli a víz-víz hőszivattyúk valamennyi gyártója által használt köztes hőcserélőt, jelentősen csökkentve a megvalósítási és üzemeltetési költségeket, illetve akár 25% -kal növelve a hőszivattyú teljesítményét %) ”, Mondta a nagyváradi férfi.

A hőcserélő tapadásmentes anyagból készül, amely megakadályozza a lerakódások kialakulását (a fúrólyukban lévő víz zavaros lehet, magas szennyezőanyag-tartalommal rendelkezik, és lerakódásokat okozhat, ami a megszokott hőcserélők eltömődéséhez vezet). A termék garanciája 20 évre meghosszabbítható, figyelembe véve az anyagok tartósságát, amelyekből készült. „A találmányt már széles körben alkalmazzák a hőszivattyúk gyártásában Termocasa, egy olyan cég, amelynek csaknem 10 éves tapasztalata van az ilyen típusú hőcserélőkkel működő fűtési rendszerek gyártásában, forgalmazásában és telepítésében, amelyek általam szabadalmaztatott "- mondta Adrian Farcaș.

A víz-víz hőszivattyúk a világon a legolcsóbb fűtési rendszerek. A nagyváradi feltaláló szabadalmát csaknem 10 éve használják a piacon, a tesztek és a teljesítmény szempontjából érik el. Forradalmasítja a hőszivattyúk építését szerte a világon. Adrian Farcaș köszönetet mond mindazoknak, akik vele voltak, az Egyesült Államokból és a Köztársaságból Moldova, Magyarország és Románia, valamint mérnökök, tanárok és szakemberek, akik minden tekintetben támogatták e hőcserélő fejlesztésében és tesztelésében.

Megjegyzések powered by CComment