NAPPANEL KÖZVETLEN ABSZORPCIÓ

   TELEPÍTÉS ÉS HASZNÁLATI KÉZIKÖNYV

 

A - függőleges lábak sík felületre történő rögzítéshez

B - hamis függőleges lábak

C - ferde tartók a napelem rögzítéséhez

D - napelem kollektor 

Az E - rúd támogatja a csöveket

F - ferde támaszok megerősítése

G - függőleges láb süllyesztők (hátulra szerelhetők)

H - kondenzációs tágulási tartály alacsony nyomáson nyomás alatt

I - kupakok a csövek rögzítéséhez

J - megerősített perforált sarokrögzítő napelem (minden tetőtípushoz ajánlott)

Rögzített tetőre történő rögzítés:

Abban az esetben, ha a tetőre közvetlen abszorpciós napelemet telepítenek, figyelembe véve annak súlyát 80 és 120 kg között, a következő rögzítőelemek használatát javasoljuk:

1. Megerősített perforált sarok (minden tetőtípushoz ajánlott)

2. Napelemes rögzítő karima (közvetlen abszorpciós panelekhez nem ajánlott)

3. Perforált szalag (csak bizonyos fémlemezekhez vagy bitumenes zsindelyekhez ajánlott)

A megerősített perforált sarok felszerelésekor a csempe rése elvágódik azzal a hajlattal, amelyen keresztül a sarok áthalad, majd UV-álló szilikonnal vagy más hasonló anyagokkal lesz szigetelve. Lehetőleg a tető egyik gerendájára (szarvára) vagy a két gerenda (szarv) közé rögzített deszkadarabra kell rögzíteni.

Ha a bilincseket a napelem vagy a perforált szalag kerámia- vagy betoncserépből készült tetőkhöz való rögzítésére használja, fennáll annak a veszélye, hogy a napelem közvetlen elnyelésű súlya miatt a cserép megreped.

A kazán és a napelem közötti összekötő cső rögzítése:

- A csővezetéket úgy kell rögzíteni, hogy ne keletkezzen hurok a levegőben.

- Az energiaveszteség csökkentése érdekében a panel és a kazán közötti távolságnak a lehető legkisebbnek kell lennie.

Kondenzációs tágulási tartály:

- A kondenzációs tágulási tartályt a napelem közepén lévő 3/4 csatlakozásnál szereljük fel és csak szükség esetén használunk két 3/4-es könyököt 90°-ban, amellyel meg tudjuk tenni a dőlést, hogy a tágulási tartály függőleges legyen. pozíció (lásd a fenti képeket).

- Ha a napelem a kazán alatt található, akkor a tágulási tartály a kazán áramlására, azaz a hőcserélő tetejére kerül. a megfelelő szellőzés érdekében.

- A kollektor tetején van 2 1/2 csatlakozás (1/2 fedéllel záródnak) és 3/4 csatlakozás (a kondenzációs tágulási tartály a két 3 könyök segítségével lesz rögzítve) / 4 90 ° -on, a fenti ábra szerint).

 - A tágulási tartálynak 2 csatlakozója van az oldalán, amely szabadnak kell maradnia.

Recirkulációs szivattyú:

A recirkulációs szivattyút a visszafolyóba kell felszerelni (a kazán tekercsének alján, lásd az alábbi képet), és a légtelenítést úgy kell végrehajtani, hogy a központi csavart ismételten kinyitják vagy bezárják, a bepumpált szivattyúval mindaddig, amíg az már nem létezik. légbuborékok a telepítésben.

Biztonsági mágnesszelep:

- A biztonsági mágnesszelep a kazán melegvíz-kimenetére van felszerelve, és az a szerepe, hogy a glikol hőmérsékletét 70 ° C alatt tartsa a kazán vízhőmérsékletének szabályozásával.

- A mágnesszelep kimeneténél szilikoncsövet vagy hasonlót szerelnek fel, amely csatlakozik a csatornához, így biztosítva a felesleges meleg víz kiürítését, ha szükséges.

- Az elektromos csatlakozásokat erre felhatalmazott személy hozza létre, és ennek megfelelően szigeteli.

 

A napelemcsövek rögzítése:

- Készítsen víz és folyékony szappan oldatot, amelyet a cső végére visznek, mielőtt a napelembe helyeznék.

- Óvatosan helyezze be a csövet a napelembe, majd engedje le a tartó alján lévő fedelekbe.

- A CPC-szigetelt tükörréteggel ellátott csövek szükség szerint elforgathatók, azaz a tükör a cső mögött (általában) vagy a napsugárzás felé fordított tükörrel (ha a napelem teljesítményét csökkenteni akarják)

A dőlésszög meghatározása napelem:

Ha a napelem 45 foknál kisebb szögbe kerül, a nyár folyamán növeli hatékonyságát, október-márciusban csökkenti a napelem hatásfokát és érzékenyebbé válik a jégesőre.

Ha a napelem 45 foknál nagyobb szögben van felszerelve, akkor a nyár folyamán csökken a hatékonysága, október-márciusban nő a napelem hatékonysága, és jobban ellenáll a jégesőnek.

A napelemet a déli oldalra szerelik fel a maximális hatékonyság érdekében.

Fagyálló / glikol töltés:

- A fagyállóval történő töltést egy töltőszelepen keresztül hajtják végre, amely a glikol áramkör műszaki kamrájában található, amíg a glikol nem áramlik a napelem fölé szerelt tágulási tartályból.

- A fagyásgátló terhelés a kondenzációs tágulási tartályon keresztül is elvégezhető, amíg a glikolszint el nem éri a tágulási tartály magasságát.

- A tömény glikolt 1 liter fagyállóra hígítjuk 5 liter vízzel.

- FIGYELEM !!! fagyállóval vagy vízzel történő betöltéskor győződjön meg arról, hogy a napelem csöveit legalább két órával korábban takaró borította. A napelemek napfény hatására akár 200 ° C-ot is elérhetnek, és hideg folyadékkal (20-30 ° C) érintkezve megrepedhetnek.

 

                NAPPANEL CSATLAKOZÁSI RENDSZER KÖZVETLEN ABSZORPCIÓVAL

 

1) Napelem, 2) Kondenzációs tágulási tartály, 3) Napelemes érzékelő, 4) Automatizálás, 5) Mágnesszelep, 6) Melegvíz-csatlakozás, 7) Kazánérzékelő, 8) Kazán, 9) Recirkulációs szivattyú, 10) Töltőszelep, 11) Hidegvíz csatlakozás

 

HŐERŐMŰ ÖSSZESZERELÉSI RENDSZER PUFFER-, kazán- és napelemekkel (közbenső hőcserélővel)

5) központi fűtés, 6) recirkulációs szivattyú, 7) 3 utas mágnesszelep Termocasa (2 db), 8) melegvíz-kazán kimenet, 9) használati melegvíz-kazán, 10) hidegvíz-kazán bemenet, 11) tároló tartály (puffer), 12) épület fűtőkörök, 13) irányított csappantyú, 14) recirkulációs szivattyú, 15 ) közvetlen abszorpciós napelem, 16) hőcserélő, 17) recirkulációs szivattyú, 18) recirkulációs szivattyú.

  A zöld körből érkező háromutas szelepet (3) és a recirkulációs szivattyút (7) a napelemes automatika táplálja (18 napelemes vezérlő - lásd alább).

 

 

 HŐSZIVATTYÚ SZERELÉSI RENDSZERE PUFFER, kazán és napelemekkel 

1) központi fűtés, 2) használati melegvíz kazán, 3) recirkulációs szivattyú, 4) 3 utas mágnesszelep, 5) recirkulációs szivattyú, 6) gravitációs csappantyú, 7) napelem, 8) recirkulációs szivattyú, 9) épület fűtőkörök, 10) tároló tartály (puffer) ...   A zöld körből érkező háromutas mágnesszelepet (3) és a visszavezető szivattyút (4) a napelem automatizálása biztosítja.

 

1 - a termosztát jelzőfénye világít

2- Mágnesszelep / házi recirkulációs szivattyú működésjelzője

3- Napelemes szivattyú üzemjelzője

4- gomb +

5- Menü gomb

6- gomb-

7- Riasztás

8- Kijelző

9- Napelem érzékelő

10- Kazán érzékelő

11- Napelemes szivattyúellátás

12- Táplálja a mágnesszelepet / házi recirkulációs szivattyút

13- Étel automatizálás 230v

A napelem vezérlő működési elvei:

Használható a napelemes szivattyú vezérléséhez, valamint a biztonsági mágnesszelep vagy az otthoni fűtési rendszerben lévő recirkulációs szivattyú vezérléséhez. A napelemes szivattyú a hőmérséklet-különbség elvén fog működni. A vezérlő akkor indítja el a szivattyút, amikor a napelem panel vízhőmérséklete és a kazán hőmérséklete közötti ΔT magasabb, mint H-10 fok. A szivattyú addig működik, amíg a napelemben észlelt hőmérséklet alacsonyabb lesz, mint a kazánban, amelyet a H hiszterézis állít be. A szivattyú leállítása a beállított hiszterézistől függ.

A kezdeti hiszterézis mindig 10 ° C-kal alacsonyabb, mint a stop hiszterézis. Ha a kezdő hiszterézis értéke 20 ° C, a stop hiszterézis értéke automatikusan 10 ° C. Ha a hiszterézist 10 ° C-ra állítja, a szivattyú addig fog működni, amíg el nem éri az egyensúlyt a napelem és a kazán hőmérséklete között. A recirkulációs szivattyú akkor működik, ha a kazán hőmérséklete meghaladja a beállított hőmérsékletet, és leáll, ha a kazán hőmérséklete alacsonyabb, mint a beállított.

Folyamatos vezérlési funkció:

   A négyzet alakú gombok és a felfelé mutató nyíl megnyomásával a vezérlő folyamatos vezérlés üzemmódba lép, a biztonsági mágnesszelep vagy a ház recirkulációs szivattyúja addig fog működni, amíg a négyzet alakú gombokat és a felfelé mutató nyilat ismét meg nem nyomják. A négyzet alakú gombok és a lefelé mutató nyíl megnyomásával a vezérlő folyamatos szabályozási módba lép, a napelemes rendszer keringető szivattyúja addig fog működni, amíg azokăismét a négyzet alakú gombok és a lefelé mutató nyíl. A kazán hőmérsékletének megtekintéséhez nyomja meg a lefelé mutató nyíl gombot, néhány másodpercig a kazán hőmérséklete megjelenik jelenik meg. A vezérlő a fagyásgátló funkcióval is rendelkezik. Ez a funkció aktiválja a szivattyúta folyamatos működéshez, ha az észlelt hőmérséklet 5 ° C alá csökken.

Vezérlő működése:

A vezérlővezérlő menübe való belépéshez nyomja meg a négyzet gombot. A C, U, H ikonoknak meg kell jelenniük a kijelzőn, és ezen a ponton megváltoztathatja a beállításokat a felfelé és lefelé mutató nyíl gombokkal. Néhány másodperc múlva a termosztát visszaáll normál üzemmódba, és megjeleníti a hőmérsékletet a napelemben.

Hiszterézis (különbség induláskor)

   Ez a különbség a hőmérséklet között, amelynél a termosztát beindítja a szivattyút, és a hőmérséklet között, amelynél leállítja azt. A termosztát fix hiszterézissel rendelkezik. Például, ha a beállított hőmérséklet 50 ° C, a szivattyú elindul, amikor az érzékelő által észlelt hőmérséklet meghaladja a beállított hőmérsékletet, és leáll, amikor az észlelt hőmérséklet 48 ° C alá csökken.

A termosztát funkciói 

U - maximális hőmérséklet a napkollektorban (ajánlott 80 fok)

H - Napelemes szivattyú hiszterézis (ajánlott 10 fok)

C - A biztonsági szelep kinyílásának hőmérséklete (ajánlott 57 fok)

Vezérlő felszerelése:

A vezérlőt csak erre felhatalmazott személynek kell felszerelnie!

A melegvíz-érzékelőt a kazán közepén lévő hüvelybe kell szerelni, és a szolárpanel érzékelőjét egy bilincs segítségével rögzítik a panel áramlásán (a glikol-kimenetnél), és szigetelőszalaggal izolálják a külső tényezőktől (az érzékelő nem merülhető el) folyadékokban).

A szivattyú tápkábelét az alábbiak szerint kell csatlakoztatni:

-Kék és barna - 230 V ·

-sárga / zöld - földelés

Ha a "240" jelenik meg az LCD képernyőn - a hőmérséklet-érzékelő hibás vagy az érzékelő csatlakozása megszakadt.

 Ha időnként áramkimaradás van, javasoljuk, hogy használjon UPS-t (minimum 350 W) tiszta szinuszos, hogy elkerülje a glikol túlmelegedését és elpárologtatását.

 

 

NAPPANELEK - KÖZVETLEN ABSZORPCIÓ (TELJES ÚJ A ROMÁN PIACON)

  Az új közvetlen abszorpciós technológiával felszerelt napelemek előállítják a használati melegvíz előállításához, valamint a lakások, közintézmények, vállalatok és a medencék fűtéséhez használt fűtőanyag előkészítéséhez szükséges hőenergiát.

   A közvetlen abszorpcióval rendelkező új napelemek fő előnye, hogy a glikol közvetlenül érintkezik az üvegcsövekkel, és a hőátadás maximális, összehasonlítva a hőcső panelekkel, ahol a hőátadás több hőcserélőn (hőcsövön) keresztül történik. az üveg hőt ad le az alumínium bordáknak, amelyek viszont hőt adnak le a hőcsőnek, majd a hőt leadják annak a kollektornak, amelyben a glikol van).

   A károsodó elemek hiánya miatt a közvetlen abszorpciós panelek 25 éves garanciát élveznek, amely az egyes forgalmazók politikájától függően meghosszabbítható.

   A közvetlen abszorpciós napelemek hatékonysága akár 30% -kal magasabb, mint a hőszigetelő paneleknél, és akár 50% -kal is magasabb, mint a lapos paneleknél.

    A rendkívül egyszerű telepítés lehetővé teszi a közvetlen abszorpciós panelek telepítését bármely telepítőtől.

   A tágulási tartály biztosítja a túlhevített glikol páralecsapódását és az áramkörbe való visszavezetését, ezzel kiküszöbölve a párolgás kockázatát.

   Az ilyen típusú napelemek egy napkollektoros kazánnal és egy automatizálási állomással egy komplex napelemes rendszert hoznak létre, amely egész évben (a külső környezet hőmérsékletétől függetlenül) működik, és a napsugárzás függvényében termel hőt. A napelemes rendszer az épületben létező bármilyen típusú fűtési rendszerhez csatlakoztatható.

A konstruktív változatok a következők:

 18 cső, TMC18 termékkód

 25 cső, TMC25 termékkód

A napelem a következőkből áll:

 Vákuumüveg csövek;

 Vízszintes hőcserélő;

 Dural alumínium / rozsdamentes acél tartó konzol;

 Tágulási tartály;

 Rögzítők, kiegészítők, csavarok, anyák, szilikon tömítés és gumi, sa

Az üvegcsövek dupla falú, termosz típusú szerkezetűek, az üvegfalak közötti vákuumszint 5 × 10-3 bar.

A külső cső átmérője 58 mm, hossza 1800 mm.

A belsejében lévő üvegcsövet két szelektív réteg borítja, az egyik réteg Al-N-Al típusú, amelynek szerepe az infravörös sugárzás abszorpciós szintjének növelése a látható napsugárzás tartományától 95% -ig. A második rétegnek az a szerepe, hogy megtörje a csőben lévő hősugárzást, amelyet a hőhatású anyag átvesz.

A csövek gyártásához használt üveg 3.3 típusú boriszilikát, ellenáll a jégesőnek.

Az üvegcsöveknek nagyon fontos szerepük van a napelem működésében, a következő funkciókat látják el:

 elnyelik az infravörös sugárzást a napfény látható tartományából

 megtörik az üvegcső belsejében a hősugárzást, amíg a hőszer felveszi

 nagyon jól szigeteli az infravörös sugárzás külső környezetből történő abszorpciójának termikus rendszerét

  Az üvegcsövek belsejében az a hőhatású anyag, amely felveszi a napsugárzást és hőenergiává alakítja azt akkor is, ha az eget felhők borítják.

  A vákuumüveg csövek helyzete a napelemek támasztékán mindig ferde, ami nagy ellenállást nyújt a jégesővel való ütközés ellen, másrészt a legmagasabb hőmérsékletű hőhatású anyag, amely folyamatosan a tetején van, a hőcserélőben lévő hőhatást hevítő radiátor jelensége.

   A hőcserélő rozsdamentes acélból készül, és a napelem csövei által termelt hőenergiát veszi át. A hőcserélő háza 2 mm vastag és rozsdamentes acélból készül, amely ellenáll a külső környezet által okozott zord körülményeknek. A hőcserélő hőszigetelése nagy sűrűségű, 50-60 mm vastag poliuretánból készül, amely szigetelés azon kívül, hogy a legkisebb hőátbocsátási tényezővel rendelkezik a külső felülettel, a berendezés mechanikai szilárdságának növelését is szolgálja.

   A hőgyűjtő nagy kapacitása miatt a közvetlen abszorpciós panelrendszerek nagyon kicsi a hidraulikus veszteséggel, így akár 200 cső / csoportra méretezhetők / szerelés és nem korlátozódnak 120 csőre / beépítésre, mint a hőcső panelek esetében.

   A hőcserélő be- és kimenete 22/28 mm átmérőjű csőből készül. A külső berendezéssel való összekapcsolás egy kivehető rugalmas csatlakozóval történik, a tágulás miatt átveszi a tágulást és az elmozdulást.

   A napelem támasza U alakú duralumin / rozsdamentes acél profilokból készül, amelyek mechanikai szilárdságot és korrózióállóságot biztosítanak. A profil vastagsága, alakja, szerkezete, a rögzítés módja stabilitást biztosít a napelem számára nehéz légköri viszonyok között (erős szél, vastag hóréteg lerakódása stb.)

   A támasz dőlésszöge 20° - 90° lehet, és déli tájolása a maximális hatékonyság érdekében.

   Működés közben nem áll fenn a fagyás veszélye, mert a napelemes rendszer áramkörében glikolt használnak, amely -40 °C-ig ellenáll. A csatlakozó csövek hőveszteségének csökkentése érdekében magas hőmérsékletnek ellenálló anyagokkal szigetelték.
   A napelemek megfelelnek a nemzeti és nemzetközi jogszabályok által előírt követelményeknek, valamint a környezetvédelmi előírásoknak. A panelek használata s- minden épületen csökkenteni kell az üzemanyag - fogyasztást, és nem szabad megszüntetni a légkörbe történő jelentős szennyezőanyag - kibocsátást, és -n különösen a CO XNUMX.

 

Engedélyezett telepítők listája:

 

- Merca Constantin tel: 0745200004

(a megyék megyéi: Bihar, Szatmárnémeti, Arad, Temes, Albă, Szilágy, Hunyad, Máramaros, Beszterce Naszód)

 

- Mészáros Tibor (Tibi) - tel: 0742412253
(országos lefedettség - Románia)

 

- Caragea Ionut - tel .: 0769693898
(megyék lefedettsége: Temes, Arad, Hunyad, Cras Severin, Mehedinti, Dorj, Fehér, Bihar)

- Varga Daniel tel: 0771346985

(országos lefedettség - Románia)

- Bârlea Marcel tel: 0784080000   

 (a megyék megyéi: Bihar, Szatmárnémeti, Arad, Temes, Albă, Szilágy, Hunyad, Máramaros, Beszterce Naszód)

 

 - Borz Andrei tel.: 0740345209  

(megyék lefedettsége: Szatmárnémeti, Máramaros, Bihar, Salaj)

 

 - Butuc Iosif tel.: 0741146358   

(megyék lefedettsége: Konstanca, Tulcea, Braila, Galati, Ialomita, Calarasi, Bukarest, Ilfov)

 

 - Serban George - tel: 0747380124
(megyei lefedettség: Bihar, Szatmárnémeti, Arad, Temes, Alba, Szilágy, Hunyad, Máramaros, Besztercebánya)