MŰSZAKI LEÍRÁS

telepítés és karbantartás

VÍZSZIVATTYÚ APA APA SOL

MODELL

TERMOCASA   TMC 22, 28, 48, 61 HYPER-SUGÁRHAJTÁSÚ

 

 

 

              

 

 

Gratulálunk !

 

Ön a TMC HYPER hőszivattyú tulajdonosa-VADÁSZGÉP. Ebben a kézikönyvben megtanulhatja ennek a hőszivattyúnak a használatát.

 

Tartsa meg ezt a kézikönyvet, mivel tartalmazza a telepítési és karbantartási utasításokat. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy hosszú ideig működjön. A termék optimális üzemi körülmények között történő használata és fenntartása érdekében meg kell őrizni a kézikönyvet.

Miért válassza a vállalat által gyártott szivattyúkat TERMOCASA ?

- Hőszivattyúk TERMOCASA román mérnökök által Romániában kitalált és szabadalmaztatott technológiákat és anyagokat tartalmaz.
- Hőszivattyúk TERMOCASA valószínűleg csak a víz-víz nem igényel köztes hőcserélőt.
- Hőszivattyúk TERMOCASA a megnövekedett és körültekintő megbízhatóság miatt nagyon hosszú garanciális feltételekkel és rendkívül gyors szervizzel járei az ügyfélnek.
- Hőszivattyúk TERMOCASA a piac leghatékonyabb ULTRAFLEX rugalmas hőcserélőinek előnyeit élvezi.
- Hőszivattyúk TERMOCASA olyan teljesítményekkel bírnak, amelyek még a leghíresebb külföldi hőszivattyúmárkákhoz sem képesek megfelelni .

A környezetvédelem a csoport prioritása TERMOCASA .

A termék minősége, hatékonysága șés a környezetvédelem egyaránt fontos cél számunkra. A törvényeket szigorúan betartják șés környezetvédelmi rendelkezések.

A legjobb technikákat alkalmazzuk a környezetvédelemhez șAnyagokat, figyelembe véve ugyanakkor șés gazdasági szempontból.

      Könnyen használható hőszivattyú

      Hő pumpa TMC HYPER-SUGÁRHAJTÁSÚ Elsődleges hőforrásként használja az áramkört egy mély, vízszintes kollektorral vagy talajvízzel, felhasználva a megkötött energiát az épület fűtésére. A hőszivattyú csatlakoztatható az épület fűtési rendszeréhez, valamint a használati melegvíz kazánhoz. 

Fontos!

A termék szállításakor és telepítésekor gondosan ellenőrizze a következő fontos pontokat:

TMC HYPER hőszivattyú-SUGÁRHAJTÁSÚ be kell helyezni és be kell szállítani függőleges helyzet ;

      Ellenőrizze, hogy a terméket eltalálták-e szállítás közben;

 

      IHa ütéseket észlel, jelentse őket a szállító és a szállító;

 

      Helyezze be a TMC HYPER hőszivattyút-SUGÁRHAJTÁSÚ beton vagy más merev anyag egyenes felületén.

 

A telepítéshez a termék előtt 1 méteres területre van szükség oldalain és hátul legalább 50 cm.

Szállítás

A terméket szállítani és tárolni kell függőleges helyzet .

A szállítás közbeni ütközés elkerülése érdekében ne csomagolja ki a terméket, amíg el nem éri a helyiséget és azt a helyet, ahová fel akarja szerelni.

A hőszivattyú működtethető targoncával vagy manuálisan, különös gonddal.

Kicsomagolás

 

Csak akkor bontsa ki a hőszivattyút, ha közel hozza a telepítés helyéhez. Ellenőrizze, hogy a terméket eltalálták-e szállítás közben. Jelentse a szerződéses szállító szállítása által okozott esetleges kopást.

 

Ellenőrizze továbbá, hogy az összes alkatrész megérkezett-e az alábbi listával:

Hő pumpa .

            Elektromos kábelek az elektromos hálózathoz való csatlakozáshoz.

            Hidraulikus csatlakozások.

 

            Elektromos kábelek külső vezérlő és vezérlő érzékelők csatlakoztatásához.

Biztonsági utasítások

      Ezeknek az utasításoknak meg kell felelniüksc Olvassa el a manőverezés, a hőszivattyú felszerelése és használata előtt.

 

Mielőtt bármilyen munkát végezne, győződjön meg arról, hogy a termék áramtalanítva van.

IA termék telepítésekor, ha szorító / mozgó eszközt használnak, először ellenőrizze, hogy nincs-e olyan kopás, amely veszélyeztetheti a terméket vagy a telepítőt.

Ne álljon a termék alatt, amíg felfüggesztették.

Ne veszélyeztesse magát azzal, hogy megpróbálja eltávolítani a tűtbárka termék.

Ne veszélyeztesse magát azzal, hogy a berendezést kopott vagy nem megfelelő méretű elektromos biztosítékhoz csatlakoztatja.

 

Az elektromos panelen vagy a hőkörön történő beavatkozást csak erre felhatalmazott személy végezheti.

          Hőszivattyú beépítési lehetőségei TMC HYPER-SUGÁRHAJTÁSÚ

          A hőszivattyú felszerelhető mind a ház fűtési / hűtési légkondicionáló rendszerének, mind egy vagy több használati melegvíz-fűtési kazán kiszolgálására.

          A hőszivattyú csatlakoztatható elsődleges hőforráshoz, például a kollektor áramkörhöz függőleges mélyen, szerpentin vízszintesenle vagy talajvíz a megkötött energia felhasználásával az ingatlan légkondicionálásához és használati meleg víz előállításához.

 A hőszivattyú helye

A hőszivattyúnak a működéshez a talajszint felett kell lennie. Emlékezz rá , a kompresszor zajt generálhat működés közben hasonló vagy alacsonyabb, mint a mosógép által keltett zaj .

Kezelőpanel

A fedél mögött, a hőszivattyú szerviz területén található.

TMC HYPER hőszivattyú-SUGÁRHAJTÁSÚ nincsenek beállításai a felhasználó számára, de automatikusan beállítja a felhasználó igényeinek megfelelően.

A parancs- és vezérlőelemekhez csak arra jogosult személy férhet hozzá.

             A hőszivattyú a ház elején található gombról indul.

   A termék használata és karbantartása

Miután a hivatalos telepítő befejezte a szivattyú telepítését, ellenőrizze együtt a telepítést. lehetővé teszi  vízvezeték-szerelőui megmutatja, hogyan kell elindítani a szivattyút, hogy megértse a működés elvét.

A szivattyú leállítása

A hőszivattyú a segítséggel leáll a telepítő által a hőszivattyú külsejére szerelt termosztát, vagy leválasztja az áramellátást. 

Összetevők listája

- Kompresszor, Hűtőfolyadék szűrő, Tágulási szelep, Alacsony nyomás elleni védelem, Magas nyomás elleni védelem, Forró gáz érzékelő, Hideg gáz érzékelő, Elektromos kondenzátor (230 V), Kontaktori elektromosi , Carcasa , Gomb, Hőcserélők, automatizálási rendszer, védelmi rendszer.

             Hibaelhárítás / Megfelelő mérések

             - Hő pumpa TMC HYPER-SUGÁRHAJTÁSÚ Úgy tervezték, hogy automatikusan lehetővé tegye a különböző működési paraméterek számára a kívánt kényelmet és hosszú élettartamot. Az alábbiakban javaslatot teszünk a termék hibás működésének elkerülésére.

 

             - Ha hiba lép fel, vegye fel a kapcsolatot a terméket telepítő hivatalos telepítővel, és ha megállapítja, hogy ez műszaki hiba a termék működésében, akkor kapcsolatba lép velünk. okijavítja a hibát. Mindig készítse elő a termék gyári kódját.

 

             - Hiba esetén a jelzőfény világít a főkapcsolóból kikapcsol  , ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot a terméket beszerelő hivatalos szerelővel / villanyszerelővel, aki ellenőrzi a tápfeszültség megfelelőségét, a fúrásból származó vízellátást (ellenőrizze a szivattyú működését és a szívó- vagy szűrők tisztaságát) vagy a tekercs áramkört a gyártó által megadott áramlási sebességgel kell lennie (a szivattyú működőképes és megfelelően méretezett), a hőkör recirkulációs szivattyúja nem lehet hibás vagy alulméretezett,         

             - Ha a szivattyú kikapcsolt állapotban van és a zöld jelzőfény világít, ez azt jelenti, hogy a leállítási parancsot az épületben vagy a használati melegvíz-kazán hőmérsékletének szabályozására és szabályozására felszerelt külső érzékelők egyikével adták meg.

szellőztetés

 

Ha háttérzaj hallatszik a szivattyúból, ellenőrizze, hogy teljesen kiszellőztették-e. Ha szükséges, adjon hozzá vizet a megfelelő nyomás eléréséhez, azaz 1.5 és 3 bar között. Ha továbbra is hangzik, hívjon egy telepítőt, hogy ellenőrizze a teljes áramkört.

Leállítás elektromos túlterhelés esetén

 

A hőszivattyú kompresszor elzáró rendszerrel van felszerelve, amely elektromos túlterhelés esetén kapcsol be.

Az ilyen hiba oka lehet:

 

     - A kompresszor túlterhelt ... Contact egy technikus.

 

     - Hibás kompresszor. Contact egy technikus.

 

     - Az elektromos túlterhelés miatt leállt. Contact egy technikus.

A termék telepítése

Ez a fejezet azoknak szól, akik képesek a termék telepítésére (hivatalos szerelő / villanyszerelő), hogy a TMC HYPER hőszivattyú-SUGÁRHAJTÁSÚ hogy a tulajdonos által megkövetelt paramétereknek megfelelően működjön. A felhasználó azonban megért minden szükséges információt a kézikönyvben ahhoz, hogy megértse shelyesen használom a megvásárolt terméket.

Hidraulikus és elektromos csatlakozások:

(A hőcsatlakozások 32 mm-es PPR csővel készülnek)

1) vezérlő kábel, 2) Tápkábel, 3) Tápegység szivattyúk, 4) forró kimenet, 5) hideg kimenet, 6) hideg beömlés, 7) meleg beömlés, 8) indító gomb

 

Hidraulikus csatlakozás

A termék telepítését gondosan kell elvégezni, figyelembe véve a beépítési szabványokat és az építési tervet. A terméket a talajvíz-kör kivételével zárt rendszerben kell tágulási tartályhoz csatlakoztatni. Szerelés előtt ne felejtse el megtisztítani a rozsdás radiátorokat és egyéb törmelékeket.

             Végezze el az összes telepítési / beállítási lépést a "Üzembe helyezés" című telepítési fejezet leírása szerint.

             Tturné gonoszsága sA primer vagy szekunder áramkör visszatérésének átmérővel kell rendelkeznie ajánlott de 32 mm.

A hőszivattyú kb. 50 ° C hőmérsékletig képes működni a visszatérő hőmérsékleten, és rövid időre (55-1 órán át a kazánvíz fűtésére) és a folyamatos üzemi hőmérsékletre ( a hőszivattyú normál értéke) nem haladhatja meg a visszatérésenként 3 Celsius fokot és az áramlási hő 40 Celsius fokot.

A TMC HYPER-JET hőszivattyú nem működik megfelelően magasabb visszatérő hőmérsékleten, de ismételten leállítja a kompresszort, és befolyásolhatja a kompresszor élettartamát.

Cirkulációs szivattyú

             A fűtőközeg, a sóoldali kör vagy a talajvízben lévő cirkulációs szivattyút (ajánlott minimum 32-8) úgy kell méretezni, hogy biztosítsa a tea hőhőmérséklet hőmérséklete az áramlás és a visszatérés között 3 és 7 fok között Celsius fok a hőszivattyú optimális működésének biztosítása érdekében.

             Győződjön meg arról, hogy megfelelően nagy cirkulációs szivattyú van-e felszerelve, hogy elegendő hőt biztosítson a hőszivattyú számára. A legtöbb fűtési rendszerhez megfelelő Wilo, Grundfos vagy Pedrollo szivattyút javasoljuk.

Hő pumpa megállsakkor, amikor a hő áramlása elégtelen !!!

 

A hőszivattyú helye

A hőszivattyúnak a működéshez a talajszint felett kell lennie. Emlékezz rá , a kompresszor zajt generálhat működés közben hasonló vagy alacsonyabb, mint a mosógép által keltett zaj .

 Az elsődleges áramkör

A hőszivattyú maximális teljesítményű használatához megfelelő hűtőbordát kell használni. folyam ügynökközösség termikus (mély, vízszintes kollektorforrás vagy talajvíz) nem lehet alacsonyabb mint mil táblázatban bemutatott műszaki adatokkal

                Sósvíz kapcsolás (tekercsek vagy szondák)

            Az áramkör függőleges szondákkal vagy vízszintes kollektorral történő felszerelését és csatlakoztatását erre felhatalmazott szerelőnek kell elvégeznie, a telepítésre vonatkozó összes szabálynak megfelelően. Nagyon ügyeljen arra, hogy ne kerüljön szennyeződés a csőrendszerbe, amelynek tökéletesen tisztának kell lennie, amikor az áramkört a fűtési rendszerhez csatlakoztatja. Védje a csöveket fedelek beépítésével a szennyeződések behatolása ellen a szerelés teljes időtartama alatt.

A hőszivattyú szervizelésének lehetővé tétele érdekében az elzáró szelepeket fel kell szerelni mind az áramlás, mind a visszatérő csatlakozásra, amikor a szivattyú és a sóoldali áramkör össze van kötve. Telepítsen kétágú szelepeket / szelepeket, hogy egymástól függetlenül ki lehessen tölteni és kiszűrni a kollektor áramkört hőszivattyúval.

A kollektorok lehetnek függőleges szondák vagy vízszintes tekercsek.

in cazul függőleges szondák , teljes mélységük legalább a ház felületének 1,2-szerese lesz, azaz 100 cm10-es, 3 cm-es polisztirollal szigetelt ház és 120 palackos ablakok esetén a szondáknak legalább 32 ml-esnek kell lenniük, ez a teljes mélység attól az épület szigetelésének mértéke. Javasoljuk, hogy a szondákat 10 mm-es PNXNUMX polietilén csővel készítsék és glikollal töltsék meg.

in cazul vízszintes tekercsek , teljes hosszuk legalább 3-szorosa lesz a ház felületének, azaz egy 100 négyzetméteres, 10 cm-es polisztirollal szigetelt házban és 3 üveges ablakokban a tekercseknek minimum 300 ml-nek kell lenniük, ez a hosszúság a szigetelés mértékétől függően még hosszabb is lehet az épület. A földterület, amelyre a szerpentinek kerülnek, azt javasoljuk, hogy legalább a ház felülete duplája legyen, azaz 100nm-es háznál legalább 200nm földterületre van szükségünk a szerpentinek telepítéséhez. Javasoljuk, hogy a tekercseket 32 ​​mm-es PN6 polietilén csővel készítsék, és legalább 2 bar nyomáson glikollal töltsék meg, mielőtt földdel borítanák őket, hogy elkerüljék a föld súlya miatti megfojtást. Javasoljuk, hogy a tekercsek hossza 50-100 ml legyen, a lehető legegyenlőbbek legyenek, és a műszaki helyiségben vagy a föld alatti kandallóban legyenek elosztóhoz csatlakoztatva, és az árok szélére kerüljenek (az árok szélessége 50-60 cm legyen). és az ajánlott mélység 150 és 200 cm között van. Ha a föld lejtőn van, akkor az elosztót a föld tetején kell elhelyezni a tekercsek megfelelő szellőzésének biztosítása érdekében. A tekercseket egy szintre kell helyezni, hogy biztosítsák maximális hatékonyság.

szellőztetés

Az áramkörben nem lehet levegő. A legkisebb légbuborékok is befolyásolhatják a termék megfelelő működését. Olvas "az áramkör kitöltése"Alulról.

Kondenzáció elleni szigetelés

 

Szigetelnie kell a teljes primer áramkört a páralecsapódástól,másképp, jég keletkezik az áramkörön vagy cseppek a páralecsapódás.

A sóoldat körének feltöltése és szellőztetése

 

Keverje össze vízzel desztillált fagyállóval nyitott tartályban hogy akár -20 fokot is kibírjon fagyás nélkül.

A csövek átmérőjének legalább 32 stb.

 

Csatlakoztasson egy erős külső töltőszivattyút a töltés és a légtelenítés elvégzéséhez. Ezután nyissa ki a szelepeket, hogy a folyadék átfolyhasson a nyitott edényen.

Hagyja a fűtőközeget egy ideig áramolni a rendszeren, amíg a levegő el nem távozik. Lehetséges azonban, hogy még van levegő a rendszerben, még akkor is, ha a szellőzéskor egyáltalán nem jön ki.

Szellőztesse ki a szinttartályt a dugó eltávolításával a tartály tetejéről.

 

            Most bezárhatja a szelepeket, hagyhatja, hogy a recirkulációs szivattyú tovább működjön, majd leállítsa a töltőszivattyút.

            A külső töltőszivattyú növeli a nyomást a rendszerben, amikor kinyitják a töltőszelepeket.

            Szellőzőt kell felszerelni a gyűjtőcsatornára, amint azok megjelenhetneka légbuborékok.

            Mindig ellenőrizze a szűrőt, amikor az áramkört hőkezelővel tölti fel és szellőzteti.

A sóoldat áramkörének ellenőrzése telepítés után

 

Néhány nap múlva ellenőrizze nyomás folyékonyközösség -tól létesítmény . Ha szükséges, töltse ki.

Szintű edény

A vízszintes edényt fel kell szerelni a sós víz telepének körútjára a legmagasabb ponton. Vegye figyelembe, hogy az edény lecsapódhat. Szerelje be a biztonsági szelepet / szelepet, és szereljen egy dugót a tartály tetejére.

 

A sóoldat folyadék

A sóoldat zárt rendszerben kering. A folyadék vízből és fagyálló oldatból áll , ajánlott etanol alapú. A keverékben lévő alkohol százalékának valamivel 30% alatt kell lennie, ami a 2.b osztályú tűzveszélyhez és körülbelül -20° C

 

            Légbuborékok

            A rendszerben lévő légbuborékok elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a szükséges mennyiségű folyadék feljut a szivattyúba az elosztón keresztül. Ha ez nem történik meg, előfordulhat, hogy a legmagasabb pontokon kell szellőztetni a berendezést. A töltőszivattyú általában ellenáll a folyadékmennyiség kis különbségeinek.

A sóoldat körében a hőmérséklet-különbségek ellenőrzése

 

Amikor a hőszivattyú működik, gyakran ellenőrizze, hogy az áramlás és a visszatérő hőmérséklet közötti különbség nem túl nagy-e. Ha 5 foknál nagyobb a különbség, annak oka lehet az áramkörben lévő levegő, eldugult szűrő vagy alulméretezett recirkulációs szivattyú. Ha ez az oka, akkor a hőszivattyú automatikusan leáll.

Elektromos szerelés

Elektromos szerelést és hőszivattyúk beszerelését kell elvégezni

meghatalmazott villanyszerelő. Az összes kábelcsatlakozást a helyszíni szabályok és előírások szerint kell megtenni.

Áramforrás

 

     TMC HYPER hőszivattyú-A JET-et 230V-ra vagy 380V-ra kell csatlakoztatni , szünetmentes tápegység , földeléssel és feszültségstabilizátorral védve, ha a tápfeszültség változása nagyobb, mint +/- 3%. 

     Hátul a hőszivattyú olyan csatlakozóval és aljzattal van ellátva, amely egy szünetmentes tápegységhez csatlakoztatható, hogy a hőszivattyú készenlétben maradjon, ha áramkimaradás lép fel.

Biztonsági kapcsoló

 

Az elektromos rendszernek tartalmaznia kell egy biztonsági kapcsolót a teljes áramkimaradáshoz.

FONTOS

A hőszivattyú maximális hatékonysággal és alacsony fogyasztással rendelkezik, ha:

- a hőhőmérséklet hőmérséklete (radiátor / padló/ Rajongó ) a lehető legalacsonyabb, és a víz / talaj hőmérséklete a lehető legmagasabb,

- az áramlás és a visszatérő hőmérséklet közötti különbségnek 3 és 7 Celsius fok között kell lennie

             - az épület összes érintkező felületének a lehető leghatékonyabb szigetelésének kell lennie (egyenértékű legalább 5 cm-es polisztirollal)

             - a sugárzó felületek (radiátor, padló, ventilátor tekercs egységek stb.) a lehető legnagyobbak legyenek így úgy, hogy a hőhőmérséklet hőmérséklete (35-45 Celsius fok / áramlás) sa elegendő legyen az épület fűtésére.

             - A hőszivattyú szervizelési és ellenőrzési ideje a garanciális időszakok megtartása érdekében, vagyis a hűtőközeg, az olaj és a szűrő ellenőrzése és szükség esetén cseréje nem haladhatja meg a 3 naptári évet, függetlenül a garancia típusától.

Kapcsolási rajz hőszivattyú + kazán + épületfűtés:

1) kazán termosztát, 2) 3 utas mágnesszelep TERMOCASA 3) környezeti termosztát, 4) hőszivattyú, 5) hőszivattyú-ellátás, 6) talajvízszivattyú vagy sóoldali áramkör, 7) recirkulációs szivattyú, 8) kazán / szelep termosztátellátás 3 módon

             

 

A hőszivattyú elektromos vázlata, elektromechanikus vezérlés önmegtartóztatással:

1) 230 V-os tápegység, 2) nagynyomású termosztát, 3) alacsony nyomású termosztát, 4) alacsony nyomású kapcsoló, 5) nagynyomású kapcsoló, 6) visszatérő indítógomb, 7) önálló kontaktor, 8) környezeti termosztát, 9) ügynöki termosztát tur, 10) kompresszor kontaktor, 11) szivattyú kontaktor, 12) vezérlő izzó.

 

ÖSSZESZERELÉSI Séma 2 HŐSZIVATTYÚ PUFFERES ÉS kazánnal

1) vízfúrás vagy sóoldat áramkör, 2) vízszűrő, 3) áramló szelepek, 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) 3 utas mágnesszelep Termocasa , 7) recirkulációs szivattyú, 8) használati melegvíz-kazán, 9) melegvíz-kazán kimenet, 10) hidegvíz-kazán bemenet, 11) tároló tartály (puffer), 12) épület fűtőkörök, 

 

HŐSZIVATTYÚ-SZERELÉSI RENDSZER PUFFERES ÉS kazánnal

1) vízfúró vagy sóoldat áramkör, 2) vízszűrő, 3) irányított szelepek (2PCS), 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) recirkulációs szivattyú, 7) 3 utas mágnesszelep Termocasa , 8) melegvíz-elvezető kazán, 9) használati melegvíz-kazán, 10) hidegvíz-kazán bemenet, 11) tárolótartály (puffer), 12) épület fűtőkörök 

 

A kazán hőszivattyújának összeszerelési rendszere

1) vízfúró vagy sóoldat áramkör, 2) vízszűrő, 3) irányított szelepek (2PCS), 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) recirkulációs szivattyú, 7) 3 utas mágnesszelep Termocasa , 8) melegvíz-kazán kimenet, 9) használati melegvíz-kazán, 10) hidegvíz-kazán bemenet, 11) épület fűtőkörök 

 HŐSZIVATTYÚ-SZERELÉSI RENDSZER PUFFER-, kazán- és napelemekkel 

1) központi fűtés, 2) HMV kazán (melegvíz), 3) recirkulációs szivattyú, 4) 3 utas mágnesszelep, 5) recirkulációs szivattyú, 6) gravitációs csappantyú, 7) napelem, 8) recirkulációs szivattyú, 9) épület fűtőkörök, 10) tároló tartály (puffer)

A zöld körből érkező háromutas mágnesszelepet (3) és a visszavezető szivattyút (4) a napelem automatizálása biztosítja.

HŐSZIVATTYÚ-SZERELÉSI RENDSZER PUFFER, kazán és napelemekkel (közbenső hőcserélővel)

1) vízfúró vagy sóoldat áramkör, 2) vízszűrő, 3) irányított szelepek (2PCS), 4) szivattyú víz vagy sóoldat fúrása, 5) hőszivattyú, 6) recirkulációs szivattyú, 7) 3 utas mágnesszelep Termocasa (2 db), 8) melegvíz-kazán kimenet, 9) használati melegvíz-kazán, 10) hidegvíz-kazán bemenet, 11) tároló tartály (puffer), 12) épület fűtőkörök, 13) irányított csappantyú, 14) recirkulációs szivattyú, 15 ) közvetlen abszorpciós napelem, 16) közbenső hőcserélő, 17) recirkulációs szivattyú, 18) recirkulációs szivattyú.

A zöld körből érkező háromutas szelepet (3) és a visszavezető szivattyút (7) a napelem automatizálása biztosítja.

 

AJÁNLÁSOK:

-A recirkulációs szivattyúnak legalább 32-8-nak kell lennie (32. csatlakozás, 0.8 bar nyomás), Pedrollo JSW1C vagy erősebb  (sa fix adóssága van ) és maximális sebességre kell állítani.

-A fúrásból származó víz kinyeréséhez, ahol a hidrodinamikai szint (az a szint, ahonnan a víz nem csökken a fúrásban a vízszivattyú legalább 2 órás működése után) 5 ml-nél kisebb vagy egyenlő, ajánlott egy felszíni vízpumpa az alábbiak szerint:

= 8-12 kW-os hőszivattyúhoz (Pedrollo JSW1B vagy más hasonló modellek),

= 18 kw-os hőszivattyúhoz (Pedrollo JSW1A vagy más hasonló modellek),

= 22 kW-os hőszivattyúhoz (Pedrollo JSWM2A vagy más hasonló modellek)

-Víz kinyerése a fúrásból, ahol a hidrodinamikai szint (az a szint, ahonnan a víz nem csökken a vízpumpa legalább 2 órás működése után) 5 ml-nél magasabb és 25 ml-nél alacsonyabb, ajánlott Pedrollo merülő vízszivattyút használni 4block 2/9 vagy más hasonló modellek, és ha a hidrodinamikai szint meghaladja a 25 ml-t, hívja a szakembereket Termocasa személyre szabott ajánlásokért.

-3 lovas szelep TMC a túrára és a visszaútra egyaránt felszerelhető, mert 60 fok alatti hőmérsékletünk van .

     

-Tkíván vagy visszatér szivattyúk hő (ha 2 vagy több van) nu több hőszivattyú is csatlakozik ugyanahhoz a puffercsatlakozáshoz , a túra a felső csatlakozáshoz és a puffer aljára való visszatéréshez kapcsolódik.

-A tápfeszültségnek meg kell lennie  230v vagy 380v (230v minden fázisban) a hőszivattyú indításakor és üzem közben is +/- 5% tűréssel.

-A hőszivattyú beindítása előtt ellenőrizni kell az áramkörök szivárgásátti zárt szelepek vagy háromutas szelepek nem zárhatók helyzetbe  blokkolja a hőhatású anyag áthaladását.

-A hőszivattyú első indításakor ajánlott egy normál aljzatot használni a recirkulációs szivattyú és a talajvíz-szivattyú ellátására, a termosztátok (kazán és puffer) beállítása után pedig a hőszivattyú házára szerelt aljzatból kell ellátni .

-Hőmérséklet-különbség az áramlás között (forró kivezetés ) és visszatér (meleg bejárat ) körülbelül 5 fok legyen.

-Hőmérséklet-különbség az áramlás között (hideg kijárat) és visszatér (hideg bejutás ) körülbelül 5 fok legyen.

-A pontos hőmérsékletméréshez a érintés nélküli hőmérő és a leolvasást olyan fémfelületeken kell elvégezni, amelyeket előzőleg elektromos szigetelőszalag vagy nem fényvisszaverő festék borított.

-A fúrólyagból a hőszivattyúba történő vízbevezetés előtt 2 irányszelepet kell felszerelni (merülő szivattyúk esetén egy irányított szelepet szerelnek fel közvetlenül a vízszivattyú kimeneténél), és szennyeződésszűrő (mosható patronnal), vagy ha a mosható patronszűrőt hetente vagy gyakrabban kell tisztítani, akkor a medence homokszűrőjét kell használni.

-A hőszivattyús hőcserélőket a használat kezdetétől kezdve folyamatosan vízbe / folyadékba kell meríteni, különben fennáll a károsodás és akár a repedés veszélye.

-Ellenőrzés céljából (a legegyszerűbb módszer) dEBITui víz a fúrástól , egy 10 literes vödör kerül a hőszivattyú kijáratánál és a vödör töltési ideje megközelítőleg lehet :

-12 másodperc (+/- 2 másodperc) egy 22 kW-os szivattyúhoz

-15 másodpercig (+/- 2 másodperc) egy 18 kW-os szivattyúhoz

-18 másodpercig (+/- 2 másodperc) egy 12 kW-os szivattyúhoz

-A talajvíz ellenőrzésére ha permeabilitása és elegendő vize van, akkor a következő módszert kell alkalmazni:

 Phagy egy 10 literes vödör  a kijáratnál víz -tól hidrofor vagy merülő szivattyú és egy csapból állítsa be az áramlást úgy a vödör betöltésének ideje lehet körülbelül :

-12 másodperc (+/- 2 másodperc) egy 22 kW-os szivattyúhoz

-15 másodpercig (+/- 2 másodperc) egy 18 kW-os szivattyúhoz

-18 másodpercig (+/- 2 másodperc) egy 12 kW-os szivattyúhoz

Hagyja a vizet a fent említett áramlásokon 48 órán át áramolni, és ha a fúró / kút nem szárad meg, akkor azt eredményezi, hogy a hőszivattyúhoz elég jó talajvíz van. Ez a módszer eddig minden vásárló számára bevált.

-A kazán tekercsének felülete minimumnak kell lennie:

- 2,5 négyzetméter egy 22 kW-os szivattyúnál,

- 2,1 négyzetméter egy 18 kW-os szivattyúnál, 

- 1,8 négyzetméter egy 12 kW-os szivattyúhoz

-A hidraulikus csatlakozások 32 mm-es PPR csőből készülnek, és a két áramkörre legfeljebb 3 bar biztonsági szelepet kell felszerelni.

-A hőcserélők nyomásesése, amelyet figyelembe kell venni a fúró vagy visszavezető szivattyúk méretezése során, 1 és 1,5 bar között van.

-Ha nem használ puffert, ellenőrizze dhőmérséklet-különbség az áramlás között (forró kivezetés ) és visszatér (meleg bejárat )  és ha nagyobb, mint  5 fok az otthoni fűtési rendszer alulmérete miatt szükség esetén erősebb recirkulációs szivattyút vagy hidrofor szivattyút használnak a visszatérőnél.

- Radiátorok / radiátorok / ventilátortekercsek használata esetén minden 1-3 m5-es fűtött épületnek 20 kW névleges teljesítménynek kell lennie, azaz 4 m6-es helyiséghez XNUMX-XNUMX kW (névleges teljesítmény) szükséges.

 

Hőszivattyú méretei:

                         

 

 

 

(A) Hőszivattyús modell, (B) Terhelés MC/H , (C) Névleges bemeneti teljesítmény Kw / h , (D) Maximális bemeneti teljesítmény Kw / h , (E) Fűtőteljesítmény kw / h , (F) Maximális / minimális hőmérséklet ° C , (G) Kompresszor teljesítmény-együttható max COP , (H) Zajszint (decibel) , (I) Kompresszor görgetése , (J) V / Hz tápegység  , (K) Hűtőközeg (opcionális adalék) , (L) Ultraflex hőcserélő (opcionális galvanikus) , (M) Nyomásvédelem , (N) Internet vagy rádió vezérlés , (VAGY) Szállítási súly Kg , (P) Méretek / nyomtáv cm (hátsó csatlakozások nélkül) 

Üzembe helyezés

1) Ellenőrizze a feszültséget tápegység:

- egyfázisú hőszivattyúk esetén a tápfeszültségnek 220 és 240 V között kell lennie, és a hőszivattyú beindításakor nem szabad 3V-nál nagyobb ingadozásúnak lennie.

- háromfázisú hőszivattyúk esetében a tápfeszültségnek a három fázis mindegyikében 220 és 240 V között kell lennie, és a hőszivattyú indításakor nem szabad 3V-nál nagyobb ingadozásúnak lennie, és a fázisok sorrendjének helyesnek kell lennie hogy a hőszivattyú belsejében lévő feszültségfigyelő relén zölden világítson a LED.

2) Hőszivattyúk esetében, amelyeket vízzel merülő szivattyú szállít, kötelezővé kell tenni 2 irányított szelep vagy szárny a hőszivattyú vízbemeneténél.

3) A hőszivattyú és a puffer vagy az épület közötti fűtőkörön nem lehet fedél, átfolyó szelep, alulméretezett szelep vagy szűrő, amely megakadályozza a recirkulációs szivattyú áramlását.

4) A hőszivattyúnak a pufferhez való csatlakozását a felső és az alsó végén kell elvégezni, a telepítési kézikönyv rajzai szerint.

5) Az áramlás közötti hőmérséklet-különbség (forró kivezetés ) és visszatér (meleg bejárat ) körülbelül 5 fok legyen , dhőmérséklet-különbség az áramlás között (hideg kijárat) és visszatér (hideg bejutás ) körülbelül 5 fok legyen.

6) Az önindító kazán vagy puffer termosztátjain beállított hőmérséklet nem haladhatja meg az 50 Celsius fokot.

 

 

 

Megfelelőségi nyilatkozat

Mellette:
Hőszivattyús modellek TMC HYPER-JET 22,28,48,61

TERMOCASA  székhelye Loc: Nagyvárad , str Zorelelor 5. szám , Farcas Adrian törvényes képviselő útján, saját felelősségünkre nyilatkozunk, ismerve a Btk. 292. cikkének a hamis állításokkal és a művészet rendelkezéseivel kapcsolatos rendelkezéseit. 5. sz. GD. Az életet, az egészséget, a munkahelyi biztonságot és a környezetvédelmet veszélyeztetni képes termékek és szolgáltatások rendszeréről szóló 1022/2002. Sz.  a megfelelőségi nyilatkozat hatálya alá tartozik, nem veszélyezteti az életet, az egészséget és a munkahelyi biztonságot, nem befolyásolja hátrányosan a környezetet és összhangban van a a következő rendelkezéseket:

Hűtőrendszerek és hőszivattyúk. Légkondicionálók, folyadékhűtő egységek és elektromos motorral hajtott kompresszorokkal ellátott hőszivattyúk a helyiségek fűtésére és hűtésére. SR EN 14511-3: 2007, 4. bekezdés; PSL 01

 

 

Emlékezni :

 

Töltse ki az alábbi üres helyeket. Hasznosak lehetnek vészhelyzet esetén.

 

termék

 

Termékkód

Telepítette:

 

Nr. telefon

A telepítés dátuma

 

 

 

 

 

 

 

Engedélyezett telepítők listája:

 

Bârlea Marcel tel: 0784080000   

(országos lefedettség - Románia)

 

Habasescu Lucian tel: 0742093544   

(a megyék megyéi: Bihar, Szatmárnémeti, Arad, Temes, Albă, Szilágy, Hunyad, Máramaros, Beszterce Naszód)

 

 

- Varga Daniel tel: 0771346985

(országos lefedettség - Románia)

 

Merca Constantin tel: 0745200004

 (a megyék megyéi: Bihar, Szatmárnémeti, Arad, Temes, Albă, Szilágy, Hunyad, Máramaros, Beszterce Naszód)