NU TOATE POMPELE DE CĂDURA SUNT FABRICATE CU MÂNDRIE ÎN ROMÂNIA  !!!

Care sunt cele mai performante pompe de caldura ?

- Pompele de caldura , apa-apa sunt cele mai performante pentru ca apa din sol are o temperatura constanta si prin urmare si performantele pompelor de caldura vor fi maxime tot timpul.
- Pompele de caldura sol-apa sunt varianta de mijloc adica pot avea performante foarte apropiate de pompele de caldura apa-apa asta daca sondele sau serpentinele din sol sunt corect dimensionate si realizate.
- Pompele de caldura aer-apa sunt varianta cu cea mai slaba performanta tinand cont de faptul ca energia este preluata din aer iar temperatura aerului este mult mai scazuta decat temperatura apei din sol (+ 12°C apa sol) in timpul sezonului rece temperatura aerului poate ajunge chiar si sub -10°C in cele mai multe cazuri .

Care este diferenta intre o pompa de caldura model CLASIC sau CONFORT?

- Pompele model CONFORT sunt echipate cu compresor marca Copeland si au o garantie de 20 ani pentru compresor precum si o performanta cu 10-15% mai mare decat modelul CLASIC.

- Pompele model CLASIC sunt echipate cu compresor scroll  marca DAIKIN , PANASONIC , SANYO s.a.m.d si au o garantie de 10 ani pentru compresor precum si o performanta cu 10-15% mai mica decat modelul CONFORT.

De ce sa alegem pompele produse de compania TERMOCASA ?

- Pompele de caldura TERMOCASA inglobeaza tehnologii si materiale inventate si brevetate in Romania de catre ingineri romani .
- Pompele de caldura TERMOCASA apa-apa sunt probabil singurele care nu necesita schimbator intermediar .
- Pompele de caldura TERMOCASA beneficiaza de termene de garantie foarte mari si service ultra rapid datorita fiabilitatii crescute si atentiei fata de client .
- Pompele de caldura TERMOCASA beneficiaza de cele mai performante schimbatoare de caldura flexibile ULTRAFLEX de pe piata .
- Pompele de caldura TERMOCASA au performante greu de egalat chiar si de cele mai consacrate marci straine de pompe de caldura (fapt deranjant pentru reprezentantii acestora care incearca discreditarea produselor TERMOCASA fabricate in Romania).

Care este adancimea la care trebuiesc facute forajele pentru apa freatica?

- Forajele pentru apa trebuiesc facute pana la prima panza freatica care poate sa asigure debitul de apa necesar pompei de caldura, panza freatica care poate fi la 2, 4, 6 sau 8 metri adancime in cele mai multe cazuri.
- ATENTIE la firmele care executa foraje pentru ca acestea va vor recomanda forajul sa fie executat la o adancime cat mai mare fara a se justifica aceasta recomandare, singurul rationament fiind profitul lor.

Care este temperatura recomandata al agentului termic din sistemul de incalzire?

- Temperatura agentului termic trebuie sa fie cat mai scazuta, adica 35-45°C, dar pompele de caldura apa-apa sau sol-apa pot avea performante foarte bune chiar si la temperaturi mai ridicate 50-60°C.

Care sunt cazurile in care avem nevoie de Puffer?

- Pufferul este un bazin de acumulare al agentului termic situat intre pompa de caldura si sistemul de incalzire al imobilului. Acesta are rolul de a preveni pornirile si opririle dese ale pompei de caldura fapt ce poate duce la distrugerea compresorului.
Asadar pufferul trebuie montat in cazul sistemelor de incalzire unde exista automatizare pentru fiecare incapere separat iar in toate celelalte cazuri nu este recomandata utilizarea pufferului pentru ca poate reduce performanta pompei de caldura si implicit cresterea consumului de curent.

Ce trebuie avut in vedere pentru buna functionare a pompelor de caldura?

- Pentru o functionare cat mai corecta a pompelor de caldura trebuiesc evitate pornirile dese , adica perioada de timp dintre doua porniri consecutive trebuie sa fie de minim 2 ore pentru evitarea distrugerii compresorului.

camera tehnica  

 

 

 

SCHEMA MONTAJ 2 POMPE DE CALDURA CU PUFFER SI BOILER

 

SCHEMA MONTAJ POMPA DE CALDURA CU PUFFER SI BOILER

 

SCHEMA MONTAJ POMPA DE CALDURA CU  BOILER

 

 

 

RECOMANDARI :

-Tensiunea de alimentare trebuie sa fie (+/-2% toleranta) 220v sau 380v (220v pe fiecare faza) atat la pornirea pompei de caldura cat si in timpul functionarii .

-Diferenta de temperatura intre tur(iesire cald ) si retur(intrare cald )  trebuie sa fie de aproximativ 5 °C .

-Diferenta de temperatura intre tur(iesire rece) si retur(intrare rece ) trebuie sa fie de aproximativ 5 °C .

-Pompele de recirculare trebuie sa fie minim de 32-8 , sa NU fie electronice si sa fie setate la turatie maxima . In cazul in care pompa de recirculare 32-8 nu face fata din punct de vedere hidraulic , recomandam montarea pe retur a unei pompe mai puternice cum ar fi Pedrollo JSWm 1C sau alte modele cu caracteristici similare .

-In cazul distribuitoarelor NU recomandam utilizarea vanelor de amestec sau egalizarea hidraulica pentru ca acestea reduc debitul agentului termic .

-Vana cu 3 cai TMC se poate monta atat pe tur cat si pe retur intrucat avem temperaturi sub 60°C .

-Tururile  sau retururile de la pompele de caldura NU se leaga in aceeasi iesire la puffer , pentru incalzire turul se conecteaza la racordul cel mai de sus iar returul se conecteaza la racordul cel mai de jos al pufferului .

-Pentru masurarea exacta a temperaturii se va utiliza un termometru non contact iar citirea se va efectua pe suprafete metalice acoperite in prealabil cu o banda izolatoare electrica sau vopsea ca sa nu reflecte .

-Inainte de intrarea apei din foraj in pompa de caldura este necesara montarea a 2 supape de sens sau supape gravitationale si un filtru de impuritati cu cartus lavabil .

-Suprafata serpentinei din boiler trebuie sa fie de :

--2,5mp pt o pompa de 22kw ,

--2mp pt o pompa de 18kw , 

--1,8mp pt o pompa de 12kw .

-Inainte de pornirea pompei de caldura trebuiesc verificate circuitele ca sa nu aveti robineti inchisi sau vana cu 3 cai sa nu fie blocata intr-o pozitie  prin care sa  obstructioneze trecerea agentului termic.

-La prima pornire a pompei de caldura este recomandat sa se utilizeze o priza normala pentru alimentarea pompei de recirculare si a pompei de apa din pamant iar dupa  setarea termostatelor (boiler , puffer etc) , pompele sa fie alimentate din priza montata pe carcasa pompei de caldura  .

 

 


 PRODUSELE FIRMEI TERMOCASA MEDALIATE CU AUR LA GENEVA , CEL MAI PRESTIGIOS SALON DE INVENTICA DIN LUME !!!
 
pompa de caldura termocasa pompa de caldura termocasa pompa de caldura termocasa