Sunt trei intrebari importante, deseori puse de oamenii care isi construiesc casele pe care le viseaza de zeci de ani. La aceste intrebari nu sunt date suficiente de bine raspunsurile, astfel incat un om cu pregatire umanista mai degraba decat tehnica, sa le inteleaga.

 

 

 1.      Ce este o POMPA DE CALDURA

Write comment (2 Comments)

Pompa de caldura dateaza de la inceputul sec XX, odata cu inventarea frigiderului. La baza functionarii pompei de caldura, concureaza o serie de fenomene si legi ale fizicii: Principiul al II lea al termodinamicii: „Caldura nu poate trece niciodata de la sine de la un corp cu temperatura mai joasa la unul cu temperatura mai inalta ” (enuntul lui Clausius) precum si descoperirea fizicianului Watt: un gaz comprimat degaja caldura si invers, unul destins – absoarbe caldura.

De ce ne interesezaa pompa de caldura?

In cautarea permanenta a celor mai bune solutii de generare a energiei analizam in acest articol pompa de caldura in toate variantele ei.

Write comment (0 Comments)

 

 POMPE DE CALDURA - INTRODUCERE
Resursele limitate de combustibili si orientarea la nivel mondial catre protectia mediului sunt aspecte care au atras atentia asupra posibilitatii utilizarii surselor de energie regenerabila. Astazi, aceste pompe de caldura reprezinta echipamente de incalzire sigure, eficiente si inovative, cu functionare economica din punct de vedere al consumului de energie electrica.
Pompe de caldura - sunt echipamente care ofera premisele tehnice necesare pentru a folosi eficient energia solara acumulata in apele subterane, in sol sau in aer, sub forma de caldura ecologica, pentru incalzirea sau racirea incintelor si pentru preparare de apa calda menajera.

Write comment (0 Comments)

Cum alegem un sistem de panouri solare potrivit?

Care sunt criteriile dupa care sa ma orientez in alegerea celei mai bune solutii? Nu am pregatire in domeniu dar doresc acum sa fac o investitie intr-un sistem de energie alternativa bazat pe energia solara. Cine ma poate consilia profesionist? Pot eu ca amator in domeniu sa fac o alegere astazi pe care sa n-o regret mai tarziu?

Write comment (0 Comments)

 
Pompa de caldura foloseste energia din Natura in mod gratuit, fara emisii de CO2, fara combustibili precum lemnul, gazul sau motorina. Alege sa te incalzesti inteligent.​​​ 
 
Stiati ca​?
Locuinta dumneavoastra acumuleaza energie termica

Write comment (0 Comments)

Azi raspund la intrebariile voastre. 
 
”Am hotarat sa imi cumpar panou solar! Ce fac mai deprte?” O intrebare care a venit pe formularul nostru de contact a acestui site. 
 
Iar pentru a raspunde la aceasta intrebare, vreau mai intai sa prezint cateva avantaje pentru persoanele care au cumparat deja un panou solar
 
Aceste sunt:

 

Write comment (0 Comments)

Datorita unui numar mare de soclitari, pe care le-am primit pe email sau la targuri, am hotarat sa va raspuns prin acest articol la noi pe blog. Voi incerca sa raspuns cat mai pe scurt. Astept intrebarile voastre prin comentariu la acest post pe blog. 
 
1. panouri solare pentru apa calda menajera sau/si 2. panouri solare pentru aport la incalzire si ACM (apa calda menajera)?
 
Daca dorim un sistem de panouri solare numai pentru apa calda menajera trebuie sa ne gandim daca avem nevoie de el doar pe perioada 1a primavara - toamna sau pe 1b. intreaga perioada a anului? Acest aspect lamurit vom cauta un sistem in functie de performante sau in functie de  pret (pretul nu este intodeauna un factor de decizie cand alegem o pompa de apa sau un panou solar pentru locuinta noastra). Un panou solar ieftin va avea avantajul costului de inceput relativ scazut iar in timp (ani sau luni) un randament din ce in ce mai redus. Un sistem solar perfomant este mai scump initial (nu cu foarte mult, cat se va permiteti acest produs) dar confortabil ca performante/service odata cu trecerea anilor, nu ca in cazul in care ati cumpara un panou solar sau o pompa de apa eftina. Alegerea in acest caz este relativ usoara pentru ca producatorii de panouri solare au deja predefinite modele in functie de capacitatile de stocare ale apei tocmai pentru a facilita alegerea de catre consumatori a sistemului potrivit in functie de necesarul zilnic de apa calda. Daca tot am ajuns cu aceste explicatii, tu ce ai alege un panou solar eftin cu o durata de viata mai scurta, sau un panou solar/pompa de apa ceva mai scump (cat sa iti permiti sau in rate), avand o durata mai mare de viata? Astept raspunsul vostru legat de pompa de apa/panouri solare. 
 
2. In general daca dorim un sistem de panouri solare sau pompa de apa care sa ne ajute la incalzire si sa produca inacelasi timp apa calda sau caldura ACM trebuie stiut ca va fi din start numai pe toata perioada anului, nu mai putin de un an de zile. Aici deja lucrurile se complica si apar variabile cum ar fi: ce suprafata are casa? cu ce si cum o incalzim in prezent? cum putem sti concret ce aport solar avem pe timp de iarna? Aceste elemente vor fi evaluate profesionist prin simulare pe calculator. Este extrem de important ca pe langa "vorbe" sa existe concret o evaluare anticipata a energiei economisite pe timp de iarna.
Write comment (0 Comments)

In acest material, am sa scriu cateva avantaje pentru fiecare tip de produs. Mai exact, pompa de apa dar si cateva avantaje ale panourilor solare. Sper sa ajuta acest articol urcat la noi in site, in categoria blog. 
 
Pompa de caldura este un echipament care furnizeaza energie termica (caldura/frig), preluând energia acumulata în sol, în ape freatice (pompe tip apa/apa) sau din aer (pompe tip aer/apa). Pompele de caldura sunt caracterizate de un "Coeficient de performanta" (COP), care reprezinta raportul între energia livrata sistemului de încalzit si energia consumata. Coeficientul de performanta este de aproximativ 4/5,6 la pompele de caldura tip apa/apa si aprox.
 
Avantajele utilizarii pompelor de caldura pot fi rezumate astfel:
Costuri mici pentru întretinere si service (durata de viata de peste 25 ani);
- Compresor elicoidal de tip Copeland Scroll, silentios, durata de viata de peste 25 ani;
- Nivel de zgomot foarte mic;
- Nu sunt poluante, utilizând numai energie electrica;
- Nu necesita investitii în camere tehnice speciale sau cosuri de fum;
- Nu exista pericol de intoxicare sau de explozie;
- Nu necesita avize sau autorizari speciale;
- Utilizeaza agenti frigorifici performanti de ultima generatie ("ozone friendly"), nepoluanti, fara impact asupra mediului.
 
Mai jos aveti o scurta lista a motivelor pentru care este posibil ca aceasta tehnologie sa vi se potriveasca, sau dimpotriva sa va faca sa va indreptati spre alta.
 
Panouri solare - avantaje
  1. ​​Consum foarte redus de energie pentru încălzire şi producerea apei calde menajere şi, prin urmare, scăderea cheltuielilor.
  2. Confort interior, graţie asigurării unei temperaturi, umidităţi şi ventilaţii potrivite.
  3. Emisii reduse de noxe, asigurând protecţia mediului înconjurător.
  4. Dacă nu sunt supuse unor intemperii excesive, durata lor de viaţă poate creşte, teoretic, până la circa 25 de ani.
  5. Daca sunt dimensionate corespunzator, amortizarea investitiei se face in 8-12 ani, perioada mai avantajoasa de exemplu, decat tinutul banilor in banca.
    ​​
Write comment (1 Comment)

In cazul in care va ganditi sa instalati un sistem de panouri solare termice, ar trebui sa va informati temeinic asupra catorva aspecte, aspecte care pot creste semnificativ randamentul investitiei dumneavoastra :

Write comment (1 Comment)

 

Inventatorul orădean, Adrian Farcaș, multipremiat la Timișoara

rii

Inventatorul orădean, Adrian Farcaș, multipremiat la Timișoara
Schimbătorul de căldură brevetat de Adrian Farcaș a obținut patru premii la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara.
 

 

Marele premiu al salonului, Medalia de aur, Premiul de excelență (din partea Univesității Politehnica București) și Premiul special (din partea Univesității Regele Mihai din Timișoara). Acestea sunt premiile obținute de inventatorul orădean, Ciprian Adrian Farcaș, la cea de-a III-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa Tineretului din Timișoara în perioada 07-09.06.2017.

 

Write comment (0 Comments)

DESIGN BY ADRIAN FARCAŞ
ROMANIAN TOP LEVEL ENGINEERING

powered by ARTWORK2SELL.com

e-mail: office@termocasa.ro