Skip to main content

Inventatorul orădean Adrian Farcaș multipremiat la Timișoara

Termocasa

Schimbătorul de căldură brevetat de Adrian Farcaș a obținut patru premii la Salonul Internațional de Invenții și Inovații de la Timișoara

Marele premiu al salonului, Medalia de aur, Premiul de excelență (din partea Univesității Politehnice Bucureşti) şi Premiul special (din partea Univesităţii Regele Mihai din Timișoara). Acestea sunt premiile obținute de inventatorul orădean, Ciprian Adrian Farcaș, la cea de-a III-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa Tineretului din Timișoara în perioada 07-09.06.2017.

Schimbător de căldură

„În cadrul acestui salon am expus brevetul meu de invenție, care se referă la un schimbător de căldură utilizat în domeniul pompelor de căldură şi care aduce o îmbunătățire majoră acestor sisteme de încălzire. Caracteristicile lui principale sunt: capacitatea de expandare în caz de îngheţ (astfel se elimină schimbătorul de căldură intermediar utilizat de toți producătorii de pompe de căldură apă-apă, scăzând simțitor costurile de implementare şi exploatare, respectiv creşte performanţa pompei de căldură cu până la 25%)”, ne-a declarat orădeanul.

Schimbătorul este confecționat dintr-un material antiaderent, care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un conţinut ridicat de impurități şi poate face depuneri, ducând la colmatarea schimbătoarelor uzuale). Garanţia produsului poate fi extinsă până la 20 ani, ţinând cont de durabilitatea materialelor din care este confecţionat. „Invenţia este deja aplicată la scară largă în construcția pompelor de căldură Termocasa, firmă cu o experiență de aproape 10 ani în producerea, comercializarea şi instalarea de sisteme de încălzire cu pompe de caldură care utilizează acest tip de schimbător, brevetat de mine”, a precizat Adrian Farcaş.

Pompele de caldură apă-apă reprezintă cel mai ieftin sistem de încălzire cunoscut până în prezent pe piața mondială. Brevetul inventatorului orădean este utilizat de aproape 10 ani pe piață ajungând la maturitate din punct de vedere al testelor şi performanțelor. El revoluționează construcția pompelor de căldură din întreaga lume. Adrian Farcaș ţine să mulțumească tuturor celor care i-au fost alături, din Statele Unite, Republica Moldova, Ungaria şi România, precum şi inginerilor, profesorilor şi specialiștilor care l-au sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea şi testarea acestui schimbător de căldură.© Termocasa. Toate drepturile rezervate.
Proudly powered by Perpetuum Mobile.