Află totul despre pompele de căldură
NU TOATE POMPELE DE CĂDURĂ SUNT FABRICATE CU MÂNDRIE ÎN ROMÂNIA!!!
Care sunt cele mai performante pompe de căldură?
- Pompele de căldură, Apă-Apă sunt cele mai performante pentru că apa din sol are o temperatură constantă și prin urmare performanțele pompelor de căldură vor fi maxime tot timpul anului indiferent de temperatura exterioară.
- Pompele de căldură Sol-Apă sunt varianta de mijloc adică pot avea performanțe apropiate de pompele de căldură apă-apă asta dacă sondele sau serpentinele din sol sunt corect dimensionate și realizate.
- Pompele de căldură Aer-Apă sunt a treia variantă şi sunt utilizate atunci când primele două variante nu pot fi instalate din cauza accesului dificil la pânza freatică, dimensiuni reduse ale terenului, sol stâncos etc.
Care este diferenţa între o pompă de căldură model CLASIC sau CONFORT?
LA POMPELE DE CĂLDURĂ APĂ-APĂ SAU SOL-APĂ
- Pompele model Termocasa CONFORT au o garanție de până la 20 ani, precum și o performanță cu 10-15% mai mare decât modelul Termocasa CLASIC.
- Pompele model Termocasa CLASIC au o garanție de până la 10 ani precum și o performanță mai mică decât modelul Termocasa CONFORT.
LA POMPELE DE CĂLDURĂ AER-APĂ
Model CLASIC: 2 ani garantie integrală
Model CONFORT: 5 ani garanţie integrală şi pregătire pentru extindere capacitate + 1 modul
Se poate controla Pompa de Căldură Termocasa prin internet?
- Pompele de căldură TERMOCASA pot fi echipate cu tehnologii de ultimă generaţie pentru monitorizarea sau comunicarea prin internet şi deasemenea sunt compatibile cu toate echipamentele de Casă Inteligentă existente pe piaţă, astfel putându-se realiza optimizarea consumului de electricitate în funcţie de programul dumneavoastră.
- Prin eficienţă şi fiabilitate, pompele de căldură Termocasa sunt cu mult în faţa concurenţei, astfel putând asigura confortul şi răsfăţul dumneavoastră indiferent de vremea de afară.
De ce oferă Termocasa termene de garanție atât de mari?
Teste de fiabilitate
- Pompele de căldură TERMOCASA sunt dotate cu componente deosebit de fiabile, care au fost supuse testelor de anduranță și de stres în ultimii 10 ani, iar rezultatele testelor au dovedit fiabilitatea materialelor şi tehnicilor utilizate în procesul de producție.
Brazare (sudură) cu Argint în câmp de Hidrogen
-
După cum se știe toți producătorii de pompe de căldură dezvoltă tehnologii capabile să asigure rezistență în timp a brazării (sudurilor), astfel experții în chimie și tehnologia materialelor din cadrul companiei Termocasa au făcut mai multe teste și au dezvoltat protocoale de executare a brazării (sudurilor) care implică utilizarea unor metale prețioase precum Argintul în aliaje, iar tehnica de brazare (sudură) este completată de o atmosferă controlată prin utilizarea hidrogenului în combinație cu alți compuși chimici care pot asigura ermetizarea tuturor porilor de brazare (sudură) astfel încât să nu permită formarea oxizilor de cupru în interiorul circuitelor frigorifice şi să nu existe scurgeri. Procesul de brazare (sudare) a componentelor se realizează prin sărăcirea atmosferei de oxigen în special la interiorul conductelor, adaugând azot (nitrogen) pentru evitarea apariţiei oxizilor şi deasemenea utilizăm azot (nitrogen) la testarea sub presiune de peste 30 bari a fiecărei componente brazate (sudate) ca să ne asigurăm de buna funcţionare în perioada de 20 ani cât este garanția produselor Termocasa.
-
Aceste tehnici sunt net superioare în comparație cu tehnicile utilizate de către competitorii noștri, motiv pentru care putem să asigurăm o perioadă de garanţie de până la 20 ani.
Cât de dificil sunt de instalat pompele de căldură Termocasa?
- Pompele de căldură TERMOCASA au fost realizate de ingineri Români cu experienţă vastă în domeniul pompelor de căldură, iar prioritatea acestora a fost reducerea la minim a tuturor cerinţelor privind instalarea.
- Pompele de căldură TERMOCASA pot fi instalate fără nici un fel de problemă de către orice instalator autorizat, fără a fi specializat în domeniul pompelor de căldură.
- Pompele de căldură TERMOCASA nu necesită programare sau setare a parametrilor deoarece algoritmul de funcţionare al acestora este unul intuitiv şi dotat cu autoprotecţie în cazul oricăror deficienţe în cadrul instalării sau exploatării.
- Numărul de conexiuni hidraulice sau electrice a fost redus la minim pentru a nu pune probleme în timpul instalării.
- Pompele de căldură TERMOCASA îşi păstrează condiţiile de garanţie dacă au fost montate de orice instalator autorizat.
- Singurele cerinţe sunt respectarea tensiunii electrice (230V sau 380V) precum şi a debitelor în circuitele hidraulice.
De ce să alegem pompele de căldură produse de compania TERMOCASA?
- Pompele de căldură TERMOCASA apă-apă sau sol-apă pot fi instalate de către orice instalator autorizat fără specializare în domeniul pompelor de căldură şi își păstrează garanția integrală!!!
- Pompele de căldură TERMOCASA înglobează tehnologii inventate în România de către ingineri români.
- Pompele de căldură TERMOCASA apă-apă sunt singurele de pe piaţă care nu necesită schimbător intermediar (conform cercetărilor noastre).
- Pompele de căldură TERMOCASA beneficiază de termene de garanţie foarte mari şi service ultrarapid datorită fiabilității crescute şi atenţiei față de client.
- Pompele de căldură TERMOCASA beneficiază de cele mai performante schimbătoare de căldură flexibile ULTRAFLEX de pe piață.
- Pompele de căldură TERMOCASA au performanţe greu de egalat chiar şi de cele mai consacrate mărci străine de pompe de căldură (fapt deranjant pentru reprezentanţii acestora, care încearcă discreditarea produselor TERMOCASA fabricate în România).
Care este adâncimea la care trebuiesc făcute forajele pentru apa freatica?
Experţii din cadrul companiei Termocasa recomandă efectuarea forajelor pentru obţinerea apei până la prima pânză freatică care poate să asigure debitul de apă necesar pompei de căldură, pânză freatică ce poate fi la 2, 4, 6 sau 8 metri adâncime în cele mai multe cazuri.
Care este temperatura recomandată a agentului termic din sistemul de încălzire?
- Schimbătoarele de căldură TERMOCASA – ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent a căror formă se modifică în funcție de condițiile de operare a pompei de căldură şi astfel se evită distrugerea acestora la apariția suprasarcinilor (ingheţ, presiune, etc).
- Schimbătoarele de căldură TERMOCASA – ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent care au protecție împotriva depunerilor de calcar sau altor elemente chimice şi astfel se evită colmatarea schimbătorului de căldură pentru o perioadă de peste 20 de ani.
- Schimbătoarele de căldură TERMOCASA – ULTRAFLEX sunt singurele schimbătoare de căldură cunoscute până în prezent care au o periodă de garanție de până la 20 de ani.
Care sunt cazurile în care avem nevoie de Puffer?
- Pufferul este un bazin de acumulare al agentului termic situat între pompa de căldură și sistemul de încălzire al imobilului. Acesta are rolul de a preveni pornirile şi opririle dese ale pompei de căldură, fapt ce poate duce la distrugerea compresorului. Așadar pufferul trebuie montat în cazul sistemelor de încălzire unde există automatizare pentru fiecare încăpere separat sau în cazul în care suprafeţele radiante din clădire sunt subdimensionate, iar în toate celelalte cazuri nu este recomandată utilizarea pufferului pentru că poate reduce performanţa şi durata de viaţă a pompei de căldură și implicit creșterea consumului de curent.
Ce trebuie avut în vedere pentru buna funcţionare a pompelor de căldură?
– Tensiunea de alimentare trebuie să fie (+/-2% toleranță) 230v sau 380v (230v pe fiecare fază) atât la pornirea pompei de căldură cât și în timpul funcționării.
– Diferența de temperatură între tur (ieșire cald ) și retur (intrare cald) trebuie să fie de aproximativ 5°C.
– Diferența de temperatură între tur (ieșire rece) şi retur (intrare rece) trebuie să fie de aproximativ 5°C.
– Pompele de recirculare trebuie să fie minim de 32-8, să NU fie electronice și să fie setate la turație maximă. În cazul în care pompa de recirculare 32-8 nu face față din punct de vedere hidraulic, recomandăm montarea pe retur a unei pompe mai puternice cum ar fi Pedrollo JSWm 1C sau alte modele cu caracteristici similare.
– În cazul distribuitoarelor NU recomandăm utilizarea vanelor de amestec sau egalizarea hidraulică pentru că acestea reduc debitul agentului termic.
– Vană cu 3 căi TMC se poate monta atât pe tur cât și pe retur întrucât avem temperaturi sub 60°C.
– Tururile sau retururile de la pompele de căldură NU se leagă în aceeași ieșire la puffer, pentru încălzire turul se conectează la racordul cel mai de sus, iar returul se conectează la racordul cel mai de jos al pufferului.
– Pentru măsurarea exactă a temperaturii se va utiliza un termometru non-contact, iar citirea se va efectua pe suprafeţe metalice acoperite în prealabil cu o bandă izolatoare electrică sau vopsea ca să nu reflecte.
– Înainte de intrarea apei din foraj în pompa de căldură este necesară montarea a 2 supape de sens sau supape gravitaționale și un filtru de impurități cu cartuș lavabil (conform schitelor).
– Suprafața serpentinei din boiler trebuie să fie de:
- 3 mp pt o pompă de 22kw,
- 2,5 mp pt o pompă de 18kw,
- 2 mp pt o pompă de 12kw.
– Înainte de pornirea pompei de căldură trebuiesc verificate circuitele ca să nu aveţi robineți închiși sau vana cu 3 căi să nu fie blocată într-o poziție prin care să obstrucționeze trecerea agentului termic.
– La prima pornire a pompei de căldură este recomandat să se utilizeze o altă priză din imobil pentru alimentarea pompei de recirculare şi a pompei de apă din pământ, iar după setarea termostatelor (boiler, puffer, etc.), pompele să fie alimentate din priza montată pe carcasa pompei de căldură.
Cine este TERMOCASA?
Termocasa nu este doar o societate comercială, este un Grup de firme Românești care colaborează la dezvoltarea şi producția de echipamente și tehnologii contribuind semnificativ la protecția mediului. Proiectarea şi producţia Pompelor de Căldură și a Panourilor Solare cu Absorbție directă cât mai simple şi eficiente a devenit obiectivul principal.
Filozofia noastră o reprezintă dezvoltarea României, motiv pentru care încercăm să externalizăm cea mai mare parte a producției de Pompe de Căldură şi Panouri Solare, astfel fiind implicați cât mai mulți Români în activitatea de producție, vânzare şi distribuție.
Fiecare produs comercializat de către TERMOCASA înglobează munca şi efortul a mai mult de 10 societăți comerciale, II sau PFA, şi mai mult de 50 de Români care îşi dau toată silința să realizeze produse mai bune şi mai competitive decât ale concurenței.
Având în vedere faptul că avem mai mult de 10 ani experiență, toate produsele Termocasa beneficiază de o asistență deosebită față de client şi performanţe de neegalat, iar noi considerăm că am făcut, facem şi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă ca nici un client să nu rămână nesatisfăcut, pentru că reclama cea mai bună sunt clienții mulțumiţi.